Сумоїсти з Харківщини стали переможцями чемпіонату України

Четвер, 12 вересня 2019, 12:12
Змагання серед юнаків та юніорів пройшло в самому Харкові.
Сумоїсти з Харківщини стали переможцями чемпіонату України

В парку ім. Горького пройшов чемпіонат України з сумо серед юнаків та юніорів. Там перше загальнокомандне місце було за харківською збірною. До змагань долучилося близько 600 спортсменів з 16 регіоні країни. Харківські борці здобули 16 золотих, 10 срібних та 22 бронзові медалей.

Тричі перше місце зайняла Дар’я Коритіна, яка в змаганнях серед юніорок до 18 років здобула «золото» у ваговій категорії до 95 кг, абсолютній ваговій категорії та командних змаганнях. По три нагороди здобули Святослав Калашников та Дмитро Гомиловський. Святослав у змаганнях серед спортсменів до 18 років зайняв перші місця у вазі понад 100 кг та абсолютній ваговій категорії, а також став власником «бронзи» в командних змаганнях. Дмитро отримав комплект нагород у змаганнях серед спортсменів до 16 років: золоту медаль  – в категорії понад 100 кг, срібну  – в абсолютній та «бронзу» в команді.

У загальнокомандному заліку перше місце посіла харківська збірна, друге – вінницькі, а третє – миколаївська. За підсумками чемпіонату харків‘яни здобули 16 путівок на чемпіонат Європи  з сумо, який пройде Будапешті.

За словами президента Федерації сумо Харківської області Антона Чуєва, на чемпіонаті зібралося багато учасників, деякі з них тут були вперше. Були представлені одразу чотири вікові категорії, була сильна конкуренція з боку вінницьких спортсменів, в яких розвинена школа сумо.

Нагадаємо, що харків‘янин Єгор Коробов став переможцем чеських велоперегонів. З 6 по 8 вересня в Празі проходили міжнародні змагання з велоспорту на треку «GP Framar». Під час цих змагань він здобув дві нагороди.

comments powered by HyperComments