В Харкові з'явилось перше електронне табло з маршрутом руху (фоторепортаж)

фото - Сергій Козлов  |  Середа, 7 грудня 2016, 15:37
Відучора в Харкові функціонує перше електронне табло з маршрутом руху транспорту.
В Харкові з'явилось перше електронне табло з маршрутом руху (фоторепортаж)

Його встановили на зупинці біля Центрального парку культури і відпочинку імені Горького. Це пілотний проект. До весни табло буде працювати в тестовому режимі і показувати тільки розклад руху тролейбусів, час їхнього прибуття.

«Ми зараз подивимося, як це табло працюватиме, як буде реагувати на перепади температур тощо. Готові приймати пропозиції і зауваження харків'ян», - зазначив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

Далі в планах - внести в електронний розклад і інші види міського транспорту.

«Потрібно встановити близько тисячі таких табло, рух транспорту буде відстежуватися за GPS. Це робота не одного року, але вона розпочата», - зазначив віце-мер.

Нагадаємо, Програму по підсвічуванню пішохідних переходів почнуть реалізовувати в Харкові. За словами Водовозова, підсвічувати переходи будуть спеціальні ліхтарі, які виробляє європейська компанія з 10-річним досвідом роботи.

«Ці ліхтарі використовують тільки для підсвічування пішохідних переходів. У темний час доби водіям не видно ні пішоходів, ні переходів. Якщо немає світлофора, а знак засипало снігом, то підсвітка необхідна, особливо, де дорогу переходить багато студентів і школярів, біля гуртожитків», - зазначив Євген Водовозов.

ФОТО: Сергій Козлов

comments powered by HyperComments