Харківський лікар навчатиметься протезуванню в Канаді

Субота, 23 квітня 2016, 12:25
Соціальний мультимедійний проект «Переможці» дає перші результати: закордонні спеціалісти навчають українських протезистів та реабілітологів ерготерапії, фізіотерапії, подоланню пост-травматичного синдрому.
Харківський лікар навчатиметься протезуванню в Канаді

Тижневий курс навчання на базі реабілітаційно-протезного центру у канадському Гамільтоні пройдуть п'ять українських фахівців.

«У рамках «Переможців», від продажу журналу VIVA!, ми вручаємо сертифікати спеціалістам, зокрема з тих міст, де вже побував проект. Це Київ, Харків, Дніпропетровськ. Також фахівцеві з Миколаєва та львівському протезисту, — прокоментувала подію куратор проекту «Переможці», волонтер, ведуча новин ТСН на телеканалі 1+1 Соломія Вітвіцька. — Я сподіваюсь, що цей досвід буде використаний в Україні, оскільки розвиток сучасного протезування передбачає, те що в нас теж будуть фахівці».

Юрій Яськів (Львів); Олександр Стеценко (Київ); Ганна Макаренко (Дніпропетровськ); Оксана Литвиненко (Харків) і Михайло Єзгор (Миколаїв) отримали путівки на навчання, перебуваючи на базі Львівського Казенного Протезного Підприємства.

«У Львові дев'ять спеціалістів з Канади, Великобританії та США з метою розвитку протезування та протезної реабілітації в Україні, ділились з українськими колегами досвідом та новітніми технологіями. В рамках проекту українські протезисти та реабілітологи відвідали одноденні семінари з ерготерапії та фізіотерапії. Завдяки команді американської організації Wounded Warrior Ukraine також відбувся тренінг з подолання пост-травматичного синдрому», — повідомляє прес-служба 1+1.

Вітчизняні медики спільно з закордонними колегами встановили протези десятьом українцям, що втратили кінцівки. Зокрема, тяжкопоранені у ході бойових дій на сході країни. «Під час протезування українські спеціалісти познайомились з приладами та компонентами, яких ще немає на ринку України. Навчання вже дало вагомі результати, адже українські медики навчилися працювати із найновішими «біонічними» протезами, навіть в особливо складних випадках», — йдеться у повідомленні.

Протезисти, що пройдуть навчання у Канаді, офіційно зможуть протезувати біопротезами за державний рахунок і обслуговувати їх надалі, тобто «необхідність відправляти пацієнтів на протезування за кордон зникає».

Нагадаємо, в Харкові презентували соціальний мультимедійний проект «Переможці». Подивитися його можна до 30 квітня у приміщенні ХНАТОБу. Допомогти в розвитку протезування в Україні може будь-хто з будь-якої точки світу.

comments powered by HyperComments