В Україні формуватимуть «справжню професійну держслужбу»

Понеділок, 25 квітня 2016, 13:08
Володимир Гройсман звітував про те, що зробив очолюваний ним Кабінет Міністрів протягом тижня.
В Україні формуватимуть «справжню професійну держслужбу»

«З 1 травня запускаємо в дію новий закон про державну службу. Я дуже б хотів, щоб державна служба була професійною. І нам потрібно дуже багато зробити, нас дехто, напевно, і вмовляв, що давайте перенесемо на інший термін впровадження цього закону. Ні — з 1 травня ми почнемо формувати справжню професійну державну службу в Україні», — каже прем'єр-міністр у опублікованому на фейсбук-сторінці відеозверненні до українців.

Також голова уряду зазначив, що вдалося розблокувати постачання медикаментів міжнародними організаціями, поновити забезпечення ліками онкохворих. «Ми прийняли рішення, яке фактично робить перші кроки щодо руйнації монополії на ринку ліків. Це означає, що ліки з Європи, Сполучених Штатів Америки та інших країн ми зможемо постачати в Україну без будь-яких перепон. Надіюся, що в і парламенті буде прийнято відповідний закон для того, щоб це питання було вирішено», — розповідає прем'єр-міністр.

Зазначимо, що це рішення Кабміну підтримали харківські виробники ліків, адже воно має привести до суттєвого зниження цін у аптеках. Водночас на останньому пленарному засіданні облради депутати прийняли звернення до ВР та Кабміну з проханням забезпечити фінансувати лікування важкохворих.

За його словами, уряд наблизився до вирішення питання масштабного ремонту і будівництва доріг. «Концентруємо близько 18-19 млрд. грн. для того, щоб вийти по всій країні максимально до цієї роботи. Хочу сказати, що ті процедури, які ми робимо, ще займуть декілька місяців, оскільки, на превеликий жаль, час було упущено, але ми це питання вирішимо», — наголошує Гройсман.

Нагадаємо, облрада прийняла звернення до Верховної Ради щодо підтримки законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо застосування по всій території України експерименту з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг державного значення». Водочас, область потребує додаткової державної допомоги для утримання доріг в належному стані. Надати на ці цілі 180 млн.грн. попросив у своєму листі голова ХОДА Ігор Райнін.

Не дивлячись на велику кількість проблем у державі, він має «стриманий оптимізм», що уряду вдасться навести лад в Україні та провести необхідні реформи.

Володимир Гройсман очолив Кабінет Міністрів України 14 квітня 2016 року.

comments powered by HyperComments