Ще один харків’янин зайняв одне з керівних місць у ЗСУ

Вівторок, 26 квітня 2016, 18:37
Генерал-лейтенант Ігор Воронченко планує розбудовувати ВМС України у повній відповідності до стандартів НАТО.
Ще один харків’янин зайняв одне з керівних місць у ЗСУ

Президент провів зустріч з виконуючим обов’язки командувача Військово-морських сил Збройних сил України генерал-лейтенантом Ігорем Воронченком.

«Після консультацій з Секретарем Ради національної безпеки і оборони України, Міністром оборони та Начальником Генерального штабу ЗСУ, я прийняв рішення погодити вашу кандидатуру. Ми даємо певний час для того, щоб ви могли проявити свої найкращі якості», — цитує прес-служба голови держави.

Петро Порошенко підкреслив, що цінує заслуги і мужність генерал-лейтенанта, а для нього як Верховного Головнокомандувача, ВМС «залишаються одним з перших пріоритетів».

Ігор Воронченко призначений виконуючим обов'язки командувача Військово-морськими силами України указом Президента від 25 квітня 2016 року. Під час зустрічі з Петром Порошенко він зазначив, що на новій посаді почне розбудовувати ВМС України у повній відповідності до стандартів НАТО.

Уродженець смт Бабаї Харківської області Ігор Воронченко закінчив Ташкентське танкове училище, служив в Білоруському військовому окрузі. Після розпаду СРСР повернувся в Україну. Проходив службу в Нацгвардії в Харкові, командував полком на території Криму, займав пост заступника командувача флотом з берегової оборони, був командувачем силами АТО в Луганській області. Згодом обіймав посаду начальника Головного управління персоналу Генштабу. З кінця 2013 року — генерал-майор.

Ще один харків’янин — генерал-майор Андрій Грищенко — є командувачем військ оперативного командування «Південь».

comments powered by HyperComments