Тарифи на тепло виростуть майже вдвічі

П'ятниця, 6 травня 2016, 11:13
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) підвищила вартість теплової енергії з 1 липня на 75-90% залежно від підприємства.
Тарифи на тепло виростуть майже вдвічі

Як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», відповідне рішення НКРЕКП ухвалила на засіданні в четвер.

«Левова частка коригування пов'язана з рішенням уряду стосовно ціни на природний газ, решта — перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівня ЄСВ, зміна роздрібних тарифів на електроенергію тощо», — сказав глава регулятора Дмитро Вовк.

За його словами, комісія затвердила заходи із збільшення рівня оснащеності житлового фонду будинковими лічильниками тепла з поточних 60% до 86%. Відсоток, що залишився, — «в процесі і на совісті підприємств і органів місцевої влади».

Водночас опрацьовується комплекс заходів, що дозволить знизити тарифи. «Комісія проводить роботу із заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо — серед таких міст Київ, Чернігів, Черкаси, Суми, Калуш. Короткострокові заходи із «розшивання» вузьких місць в генерації і передачі теплової енергії, виробництво тепла з вугілля дозволять знизити середньозважену ціну для цих міст», — резюмував голова НКРЕКП.

Нагадаємо, на вимоги МВФ Україна вирівняла ціни на газ для усіх категорій споживачів. З 1 травня значно підвищилися тарифи на комунальні послуги. Водночас, Кабмін переглянув соціальні нормативи для надання пільг і субсидій. Водночас енергетичну політику України похвалили країни G7.

comments powered by HyperComments