Українцям загрожує ще одне комунальне подорожчання

Субота, 7 травня 2016, 09:23
Новий порядок формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) набрав чинності з 6 травня.
Українцям загрожує ще одне комунальне подорожчання

Правила, які Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановлюють єдиний детальний підхід до розрахунку тарифів підприємств.

Тепер у абонентів багатоповерхівок будуть безкоштовно обслуговувати, ремонтувати, повіряти, демонтувати, транспортувати та монтувати після повірки лічильники холодної води. Витрати повністю поклали на надавачів послуг.

Водночас, пишуть ТСН, для споживачів це означає можливий перегляд і зростання цін у майбутньому, коли саме – невідомо.

На вимоги МВФ Україна вирівняла ціни на газ для усіх категорій споживачів. З 1 травня значно підвищилися тарифи на комунальні послуги. Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищила вартість теплової енергії з 1 липня на 75-90%. Водночас, Кабмін переглянув соціальні нормативи для надання пільг і субсидій. Разом з тим енергетичну політику України похвалили країни G7.

З 1 січня 2016 року почав діяти закон, відповідно до якого повірку та ремонт лічильників на газ, воду, електроенергію та тепло мають проводити за свій рахунок не споживачі, а надавачі комунальних послуг. Вони відповідають за своєчасність повірки, стежать за термінами проведення, мають письмово повідомити споживача про терміни проведення повірки.

comments powered by HyperComments