Васильєв дав свідчення, Кернес побачив фальсифікацію. Суд продовжиться 30 травня

Понеділок, 16 травня 2016, 18:46
Сьогодні в Київському райсуді Полтави проходило чергове засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса та двох його охоронців.
Васильєв дав свідчення, Кернес побачив фальсифікацію. Суд продовжиться 30 травня

Дав свідчення активіст Андрій Васильєв. Він підтвердив свідчення Антона Геращенко, якого допитували на попередньому засіданні.

25 січня 2014 року Андрій Васильєв разом з Олександром Кутяніним був на мітингу харківського Євромайдану. Пізніше вони вирішили зняти парковку готелю «Національ», «тому що побоювалися, що це може нести загрозу». Заїхали на подвір'я за готель і розбіглися від людей з чорного мікроавтобуса. Свідок пояснив, що разом з Геращенко сидів в машині, коли «Кутяніна і Ряполова схопили».

Вони ховалися в Києві до перемоги Революції Гідності, а потім пішли в МВС по вулиці Богомольця, де по черзі написали заяву (він, Геращенко, Ряполов і Кутянін).

Геннадій Кернес зазначив, що прокурор ставив свідкові навідні питання: «Те, що відбувається сьогодні в залі засідань, нагадує фальсифікацію кримінальної справи. Я прошу суд підтримати клопотання мого захисту. Прокурор весь час вважає, що прав і вчить нас. Нехай вчить своїх дітей».

Захисники мера Харкова помітили, що в матеріалах справи відрізняється послідовність надання свідчень свідками. Васильєв відповів, що точно не пам'ятає.

Після перерви Геннадій Кернес покинув зал засідання, бо активістка, яка знімала процес на відео, до того ж все коментувала. Суддя оголосив перерву, а коли всі учасники процесу повернулися — на прохання сторони захисту видалив активістку.

Під час допиту адвокатами Андрій Васильєв раптом повідомив, що поки ховався від переслідування біля готелю «Національ», спілкувався з двома дівчатами, яких раніше не бачив. Свідок навіть назвав їх імена і повідомив, що знає, де їх квартири.

О 18:00 допит свідка було закінчено.

Сторона захисту мера попросила перенести розгляд на два тижні. Суддя погодився на їх пропозицію і призначив наступне слухання на 11 годину ранку 30 травня. На засіданні планують допитати співробітників «МакДональдса».

За матеріалами «Городского Дозора».

comments powered by HyperComments