З 1 липня за опалення доведеться платити вдвічі дорожче

Четвер, 9 червня 2016, 14:19
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) визначилася з тарифами.
З 1 липня за опалення доведеться платити вдвічі дорожче

«Чинний середньозважений тариф на тепло для населення становить 534 гривні за 1 гігакалорію, з 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні 1043 гривні за гігакалорію», – повідомила керівниця профільного управління НКРЕКП Світлана Черних.

Чиновниця додала, що підвищення тарифів відбувається передусім за рахунок зростання паливної складової (на 474 гривні за гігакалорію). Незначний вплив на формування тарифів також чинитимуть зростання ціни електроенергії (на 13 гривень за гігакалорію) і заробітних плат (на 9 гривень за гігакалорію), повідомляє Радіо Свобода. Вона також пояснила, що коригування паливної складової пов’язане з рішенням уряду про зміну тарифу на газ, що використовується при виробництві тепла для населення. Якщо раніше на паливо припадало 400 гривень у вартості гігакалорії, то з 1 липня ця цифра становить 874 гривні.

Зазначається, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, схвалила постанову про збільшення тарифу на тепло для населення 5 травня, відтоді тривало громадське обговорення документу.

Нагадаємо, на вимоги МВФ Україна вирівняла ціни на газ для усіх категорій споживачів. З 1 травня значно підвищилися тарифи на комунальні послуги. Водночас, Кабмін переглянув соціальні нормативи для надання пільг і субсидій. Водночас енергетичну політику України похвалили країни G7.

comments powered by HyperComments