Незамінні є: замість Зураба Аласанії нікого призначити

Понеділок, 28 листопада 2016, 23:44
Держкомтелерадіо не призначатиме нового гендиректора НТКУ – телеканалу «Перший.ua».
Незамінні є: замість Зураба Аласанії нікого призначити

Після звільнення Зураба Аласанії на посаду гендиректора Національної телекомпанії України нікого не будуть призначати і не будуть шукати.

Як повідомив глава Держкомтелерадіо Олег Наливайко, зараз НТКУ проходить процес перетворення в Національну громадську телерадіокомпанію України (НГТУ), і процесом цим керує комісія з перетворення НТКУ в НГТУ. Саме ця комісія і буде виконувати управління телекомпанією, очолює комісію сам глава Держкомтелерадіо.

«На посаду генерального директора НТКУ призначення не буде. Комісія з 30 вересня виконує функції правління», – зазначив Олег Наливайко.

Глава Держкомтелерадіо зазначив, що відставка Зураба Аласанії стала «несподіваною і неприємною», але до вирішення екс-гендиректора НТКУ ставиться з розумінням. Олег Наливайко також розповів, що серед заступників керівника, який би консолідував менеджмент, знайти не вдалося. Будь-яке призначення одного викликало демарш і неприйняття інших. До того ж, не на користь справі впливає песимістичний настрій керівництва НТКУ щодо завершення реформи і проведення Євробачення.

«Ми не можемо більше гаяти час на вирішення кадрового питання. Треба брати відповідальність, а не маневрувати, готуючись до виборів глави НГТУ або більш комфортних умов для організації пісенного конкурсу Євробачення. Сподіваюся, що весь менеджмент, якщо він відповідальний, залишиться на місцях», – заявив глава Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, вихідець із Харкова журналіст Зураб Аласанія 1 листопада подав у відставку з посади генерального директора НТКУ. Мотивами відставки стали проблеми з бюджетом Євробачення та бюджетом майбутнього Суспільного телебачення. Кабмін прийняв відставку.

 

comments powered by HyperComments