У Красноградському районі селяни нарубали 100 дубів/ Доповнено, ВІДЕО

Четвер, 16 лютого 2017, 11:17
Підійшли до "справи" солідно - підігнали навіть трактор
У Красноградському районі селяни нарубали 100 дубів/ Доповнено, ВІДЕО

Зловмисники на території Красноградського району поблизу села Куми незаконно вирубали близько 100 дерев дуба.

Інформація до місцевого відділу поліції надійшла від мешканців району. На місці події правоохоронці виявили кількох чоловіків із пилами, машину з деревиною та трактор. В ході оперативно-розшукових заходів були також встановлені власники транспортних засобів. Ними виявилися двоє безробітних місцевих мешканців віком близько 45 років.

Як розповів начальник Красноградського відділу поліції Сергій Мєлєшев, зараз слідством встановлюється сума завданого збитку. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

 

Раніше Вовчанський відділ Чугуївської місцевої прокуратури скерував до Вовчанського районного суду області кримінальне провадження за фактом незаконної порубки лісу (ст. 246 КК України). 40-річний мешканець району незаконно, не маючи на це спеціальних дозволів, бензопилою спиляв 15 сосен на території Жовтневого лісництва ДП "Вовчанське лісове господарство".

comments powered by HyperComments