Іноземні студенти - це інвестиції в освіту і джерело зміцнення фінансової бази вишів - Світлична

Четвер, 2 березня 2017, 18:36
Тому Харківщина повинна створити гідні правові і побутові умови для збільшення чисельності іноземних студентів у вишах регіону
Іноземні студенти - це інвестиції в освіту і джерело зміцнення фінансової бази вишів - Світлична

Таку думку висловила голова ХОДА під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, яке 2 березня пройшло у Харкові, в ХНУ ім. В.Н. Каразіна .

«Харківщина входить до десятки найбільших вишівських центрів Європи. Потужний вишівський комплекс - одна з основ економіки нашого регіону. Саме тому створення належних правових і побутових умов для збільшення потоку іноземних студентів є головним пріоритетом обласного керівництва. Для нас це інвестиції в освіту та джерело зміцнення фінансової бази вишів. А для держави в цілому - це найкращий маркетинговий крок, один з тих шляхів, які відкривають сьогодні Україну світові», - сказала керівник області.

" Маємо вийти на конкретні практичні рішення - і стосовно засад національної політики у сфері інтернаціоналізації освіти, і стосовно низки технічних питань. Сподіваюся, що рух уперед, який маємо зараз, отримає ще один імпульс», - налогосила губернаторка.

У ході засідання були названі першочергові завдання міжнародної інтеграції у сфері вищої освіти та навчання іноземців в Україні. Серед них - удосконалення процедури оформлення в’їзних віз іноземцям, які прибувають до України на навчання. Зокрема, пропонується внести зміни до законодавства, які передбачать можливість отримання довгострокової візи типу «Д» на весь період навчання у державних вишах.

Нагадаємо, що раніше за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної восени 2016 року в ХОДА відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Також сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична та Надзвичайний і повноважний посол Туркменістану Нурберді Аманмурадов обговорили співробітництво в освітній сфері між Харківською областю та Туркменістаном.

«Як і студенти з будь-якої іншої держави, що навчаються на території Харківської області, вони можуть розраховувати на участь обласного керівництва у вирішенні будь-яких питань, - підкреслила Світлична. - Ми маємо створити максимально комфортні умови для іноземних студентів, допомогти їм отримати якісну освіту, яка дозволить реалізуватися в тій чи іншій сфері».

comments powered by HyperComments