Військові хіміки склали державні іспити

Понеділок, 3 квітня 2017, 14:01
Харківський політех випустив лейтенантів за курсом навчання за напрямом підготовки «фахівці військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту»
Військові хіміки склали державні іспити

Під час урочистих заходів випускники військово-навчального закладу прочитали слова Кодексу честі офіцера Збройних сил України і поклялися гідно носити офіцерські погони. Після цього настоятель храму Святого Великомученика Іонна Воїна отець Олексій благословив випускників факультету на добру ратну службу.

Також у ході церемонії випуску молоді офіцери попрощалися з Бойовим прапором навчального закладу та поклали квіти до пам’ятника легендарному танку Т-34 – символу мужності та героїзму захисників України у роки Другої світової війни.

Як раніше писала «Справжня Варта», військовослужбовцям більше платитимуть за виконання бойових завдань у зоні АТО. З квітня розмір грошової винагороди збільшується до 7500 гривень Для тих, хто виконує бойові завдання на другій лінії, розмір надбавки буде збільшено на 1100 грн.

Також ХНУПС випустив майже 140 лейтенантів і понад 50 сержантів-авіаторів.

"Ми так організували навчальний процес, що цьогорічні випускники мають хорошу підготовку, незважаючи скорочення програми, - повідомив начальник університету генерал-майор Андрій Алімпієв. - Скажу більше, ми внесли багато змін у навчальні програми для курсантів набору 2016 року та перехідні навчальні плани з підготовки фахівців. Новий пакет учбово-методичного забезпечення розроблявся з урахуванням досвіду бойових дій на Донбасі".

За його інформацією, загальний наліт курсантів зріс на 30% порівняно з 2015 роком. Для льотчиків тактичної авіації ці показники дорівнюють більше 200 годин, транспортної - понад 100, вертольотів - до 50 годин.

comments powered by HyperComments