Завдяки енергоменеджменту можна до до 20% зменшити споживання енергії

Неділя, 9 липня 2017, 13:54
Без значних капіталовкладень він дозволить зменшити енергоспоживання у бюджетній сфері Харківщини до 20%.
Завдяки енергоменеджменту можна до до 20% зменшити споживання енергії

Про це розповів Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає Урядовий портал. За його словами, енергоменеджмент дозволяє тримати під контролем енергоспоживання та приймати управлінські рішення щодо ефективного використання енергоресурсів. Це дозволить вже на початковому етапі зменшити енергоспоживання на 5-10%. І якщо буде налагоджена енергоефективна експлуатація об’єктів, то економія сягатиме 20%. Євгеній Шахненко, заступник Голови ХОДА, у свою чергу зазначив, що Харківська область таким чином зробить значний крок уперед в питаннях енергосервісу та  енергоменеджменту.

Савчук зазначив, що буде надаватися підтримка місцевій владі у впровадженні енергоменеджменту. Для цієї мети Урядом був розроблений та затверджений цілий план заходів. На його виконання Агентство започатковує співпрацю з місцевими органами влади, вже було підписано 36 меморандумів.

Загалом, представники Агентства будуть надавати місцевій владі консультації, сприяти підготовці енергоменеджерів, запроваджувати національну систему моніторингу функціонування систем енергоменеджменту в бюджетних установах, створить відкриту базу даних енергетичних характеристик таких будівель.

Як повідомляла «Справжня варта», деякі з районів Харківської області випереджують графік підготовки до опалювального сезону 2017-2018. Особлива увага приділяється використанню енергоефективних заходів на об’єктах теплопостачання та, заготівлі вугілля. Станом на 1 липня рівень підготовки житлового фонду становить 41,5%,  теплового господарства – 40,6%, водопровідно-каналізаційного господарства – 47,9%, соціальної сфери – 43,0%.

comments powered by HyperComments