Субсидії отримує фактично половина населення України

П'ятниця, 28 липня 2017, 12:12
Реєстр субсидіантів не буде прив’язуватися до жодної іншої системи – чи то митної служби, чи поліці
Субсидії отримує фактично половина населення України

Сам реєстр отримувачів житлових субсидій має бути створений до 20 грудня 2017 року, - повідомляє «Справжня Варта»

За словами директора департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталія Музиченко, враховуючи чисельність отримувачів житлових субсидій, а це фактично половина населення України, створення єдиного реєстру субсидіантів є дуже необхідним. 

«Житлові субсидії призначаються районними та міськими органами соціального захисту населення, відповідно облік субсидіантів зараз ведеться на місцевому рівні. Уряд прийняв рішення інтегрувати ці розрізнені бази даних у єдиний реєстр отримувачів житлових субсидій. Але зважаючи, що для призначення субсидії використовуються персональні дані людей, реєстр не може бути відкритим для всіх бажаючих», - заявив Віталій Музиченко.

Реєстр субсидіантів не буде прив’язуватися до жодної іншої системи – чи то митної служби, чи поліції. «На сьогодні уже побудовано міжвідомчий обмін інформацією, яка необхідна для призначення житлових субсидій. Вже три роки громадяни інформацію про свої доходи у вигляді довідок в управління соцзахисту не надають. Ті органи, які задіяні в цьому процесі, – податкова служба, пенсійний фонд, служба зайнятості – самостійно надають інформацію органам соцзахисту. Тому реєстр субсидіантів створюється для обліку субсидіантів, а не для обміну інформацією про них», - резюмував Віталій Музиченко.

Як раніше писала «Справжня Варта», Мінсоц змінив терміни розрахунку зарплатні при нарахуванні субсидій.

Зокрема, якщо раніше при розрахунку розміру субсидій бралися до уваги доходи за минулий календарний рік – з січня до грудня минулого року, то з 1 травня  2017 року – враховуються за останні 4 квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія (у травні 2017 року доходи враховуються за період з квітня 2016 року до березня 2017 року включно)

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments