Українці стали менше курити

Четвер, 7 вересня 2017, 19:44
Частка дорослих, які курять (щоденно та епізодично) та частка щоденних курців скоротилися майже на 20%
Українці стали менше курити

Такі зміни пройшли в Україні за 7 останніх років, - повідомляє «Справжня Варта»

Серед причин - суттєво зросли ціни на тютюнові вироби та підвищилася обізнаність населення про шкідливість куріння.

Такі дані навели у Міністерстві охорони здоров’я України.

На сьогодні щоденними курцями лишаються 35,9% чоловіків та 7,0% жінок. Загалом щоденно курить 7,2 млн дорослих українців.

«Порівняння результатів досліджень 2010 та 2017 років показало позитивну динаміку за багатьма показниками. Так, суттєво зменшився відсоток тих, хто зазнавав впливу вторинного тютюнового диму вдома, на роботі та у громадських місцях, а також тих, хто спостерігав маркетинг тютюнових виробів; суттєво зросли ціни на тютюнові вироби та підвищилася обізнаність населення про шкідливість куріння. Ці досягнення стали можливими завдяки законодавчим змінам у сфері контролю над тютюном, які відбулися в Україні за 11 років після ратифікації Рамкової Конвенції із боротьби проти тютюну (РКБТ ВООЗ). Разом з тим результати дослідження свідчать про зменшення відсотка дорослих, які спостерігали антитютюнову рекламу або задумувалися про те, щоб припинити курити, через попередження на пачках сигарет. Практично не змінилися показники відмови від куріння. Певний відсоток дорослих українців досі спостерігає куріння у громадських місцях та стикається з рекламою тютюнових виробів. Це ті питання, які потребують якнайшвидшого розв‘язання», – підсумував Олег Дудін, головний спеціаліст Управління громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України України.

Для проведення дослідження застосовувалася уніфікована методологія збору та аналізу даних, яка дозволяє порівняти результати дослідження двох років та оцінити зміни, які відбулися за цей період. Генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотторозповів, що в опитуванні брали участь члени домогосподарств, які досягли віку 15 років і старші. Було проведено 8298 індивідуальних інтерв’ю (у 2010 році – 8173). Для того, аби мати змогу порівнювати результати обох досліджень, результати дослідження 2010 р. були перераховані лише для регіонів, охоплених опитуванням 2017 р., – сюди не потрапили тимчасово окуповані території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та окремих районів Донецької та Луганської областей.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківському госпіталю потрібні лампочки та цигарки.

А також інші речі, необхідні для поранених бійців.

Також на кордоні з Росією затримали банду кримінальних водопровідників. Четверо громадян України 1979, 1987, 1990 та 1999 років народження, жителі міста Вовчанськ, намагалися незаконно перенести до Росії 5 ящиків та 3 сумки сантехнічних виробів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments