Вінничани подякували Світличній за допомогу

Четвер, 28 вересня 2017, 18:14
Вінниця отримала перший гуманітарний вантаж з Харківщини
Вінничани подякували Світличній за допомогу

Про це повідомив директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимир Мережко, який сьогодні зустрів цю допомогу, - повідомляє «Справжня Варта».

Мережко: "Перший вантаж ми щойно отримали від Харківської ОДА. Це біля 20 тонн продуктів та речей першої необхідності, які будуть адресно передані жителям Калинівки та прилеглих сіл".

Всю гуманітарну допомогу розвантажили на складі підприємства «Вінніфрут», що у м.Калинівка військовослужбовці ВЧ 3028 Національної Гвардії України.

На сайті Вінницької ХОДА цитуються слова харківської губернаторки Юлії Світличної: «Ми підтримуємо зв'язок з Вінницькою ОДА й сформували склад гуманітарної допомоги, виходячи з потреби. Також формуємо вантаж будматеріалів, який плануємо відправити найближчим часом, - повідомила Юлія Світлична. - Ми маємо досвід ліквідації наслідків подібної надзвичайної ситуації, тому також готові надати будь-яку необхідну консультативну та організаційну допомогу, а також направити фахівців». Голова Харківської ОДА підкреслила, що Вінницька область однією з перших прийшла на допомогу Харківщині під час надзвичайної ситуації в Балаклії, і Харківський регіон, у свою чергу, готовий допомогти Вінниці всім необхідним.

Як раніше писала «Справжня Варта», 26 вересня виникла велика пожежа на 48-му арсеналі ЗСУ у Вінницькій області, що в 2 кілометрах від межі Калинівки. На складах зберігається 188 тис. т боєприпасів на площі 60 гектарів. Серед них - ракети для систем залпового вогню "Смерч", "Ураган" та "Град".

Як відомо, за офіційними даними,  загалом, у місті Балаклія і селах, які постраждали від НС на території 65-го арсеналу, пошкоджені 265 будівель, у тому числі 231 житловий будинок (114 приватних і 117 багатоквартирних), 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, у тому числі дві школи й два дитячі садки.

comments powered by HyperComments