Початкова школа України переходить на LEGO

Понеділок, 30 жовтня 2017, 19:37
Набори «Шість цеглинок» подарують кожному учню
Початкова школа України переходить на LEGO

100 пілотних шкіл забезпечать методикою LEGO, а до перенавчання вчителів, що братимуть 2018-го перший клас Нової української школи, долучаться тренери The LEGO Foundation. Про це домовилися під час зустрічі Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та генеральний директор The LEGO Foundation Джон Гудвін сьогодні, 27 жовтня 2017 року, - повідомляє «Справжня Варта».

Так, у другому півріччі 100 шкіл, які зараз пілотують новий стандарт початкової освіти, отримають набори «Шість цеглинок». Ними мають забезпечити кожну дитину в експериментальних класах.

За словами Джона Гудвіна, «Шість цеглинок» – це технологія навчання, яка допоможе учням тренувати пам'ять, розвивати моторику і творчо мислити. Через гру вони зможуть навчитися таким важливим, передбаченим НУШ умінням як, наприклад, вирішення проблемних завдань.

Для перенавчання 22тис вчителів, які наступного року братимуть перший клас, буде 2 модулі. Перший – для дистанційного курсу, який МОН планує запустити на початку 2018-го. У ньому будуть презентовані методики навчання через гру для початкової школи. Другий модуль буде розрахований на тренерів, які готуватимуть вчителів під час очного етапу. У ньому усі методики розглядатимуться на практиці, - повідомляють у Міносвіти.

Як раніше писала «Справжня Варта», МОН зобов’язав школи публікувати фінансові звіти.

Публікація повинна з'явитися на сайтах шкіл або сайтах їх засновників.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments