Повернення Wizz Air в Україну характеризує зміни в країні за останні чотири роки - Порошенко

Середа, 21 листопада 2018, 13:58
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Головним виконавчим директором компанії Wizz Air Джозефом Вараді.
Повернення Wizz Air в Україну характеризує зміни в країні за останні чотири роки - Порошенко

«Я дуже радий вашому рішенню повернутися назад в Україну. Я вважаю, що це дуже символічне рішення і воно характеризує ті зміни, які відбулися за останні чотири роки в Україні», - сказав Глава держави.

За словами Президента, перш за все, йдеться про можливості для бізнесу. «І той факт, що Україна в рейтингу Doing Business вийшла вже на 71-шу сходинку, випередивши окремі країни Європейського Союзу, і ми впевнені, що і сприятливий інвестиційний клімат буде переконувати, що це абсолютно правильне рішення Wizz Air», - додав він.

Петро Порошенко також окремо наголосив на лібералізації валютного законодавства України, яке надає набагато більше можливостей і також захищає позиції інвестора.

«Третя позиція – це динаміка ринку. Ми не тільки повернулися на довоєнні обсяги пасажиропотоку, але й зросли більше ніж на 30% у порівнянні з минулим роком. Безумовно, цьому сприяв безвізовий режим з Європейським Союзом», - сказав він.

Президент зауважив, що з 11 червня 2017 року до 11 червня 2018 року кількість перетинів кордону в бік Європейського Союзу склала 20 мільйонів. «Чому б значній частині цих пасажирів не скористатись літаками Wizz Air? Коли Wizz Air є однією з найоптимальніших моделей «ціна-якість», - зазначив він.

За його словами, факт підтримки Україною діяльності Wizz Air і нинішня зустріч є підтвердженням того, що двері України відкриті для компанії, і співпраця буде ефективною.

Нагадаємо,  ще до кінця цього року харків’яни матимуть змогу напряму полетіти до Відня, Лондона, Гданська та Вроцлава (протягом місяця відповідні напрямки з Харківського аеропорту відкриває лоукост WizzAir).  28 жовтня відкрилися ще два прямих напрямки з Харківського аеропорту до Польщі. Їх запускає лоукост-авіакомпанія Wizz Air.

Раніше ми писали, що Лоукостер Wizz Air оголосив про відкриття прямих рейсів з Харкова до столиці Великої Британії. Перельоти розпочнуться 13 листопада 2018 року та будуть здійснюватися 3 рази на тиждень.

Нещодавно був відкритий новий авіарейс з Харкова до Любліна. Даний рейс дав можливість за півтори години дістатися до польського міста Любліна. Загалом, літак Харків-Люблін курсує по понеділках та четвергах кожної неділі.  Також повідомлялося, що нещодавно грузинська авіакомпанія запустила регулярні рейси до Тбілісі та Батумі.

comments powered by HyperComments