Маніпуляції темою щеплень наражають на смертельну небезпеку - МОЗ

Неділя, 20 січня 2019, 17:19
Щеплення стимулює роботу імунної системи людини. Вакцинація проти кору допоможе організму виробити антитіла до цього захворювання і посилити загальний імунітет.
Маніпуляції темою щеплень наражають на смертельну небезпеку - МОЗ

Ані сезон захворюваності на грип та ГРВІ, ані будь-які інші чинники, окрім чітко зазначених протипоказань до цього щеплення, не є причиною відмовлятися від застосування вакцини КПК, повідомляє сайт Центра громадського здоров’я МОЗ України.

В Україні триває наймасштабніший спалах кору за всі часи незалежності. Наша держава також лідирує із захворюваності на кір у Європі. Вже цього року маємо чотири летальні наслідки цієї недуги, серед померлих — 8-місячне немовля. Дитина ще не отримала першої дози вакцини. Її наразили на небезпеку безвідповідальні дорослі, які не мали щеплення і стали джерелом поширення інфекції.

Ми маємо зупинити розповсюдження кору, і лише вакцинація є дієвим інструментом для цього. Заяви про начебто пригнічення імунітету через щеплення і подальший ризик захворіти на грип чи ГРВІ не мають наукового обґрунтування!

Нині в Україні близько 390 000 дітей до 18 років не мають необхідної кількості щеплень КПК. За статистикою цього спалаху (з 2017 р.), на 5 000 хворих маємо один летальний наслідок. Із такою кількістю невакцинованих дітей в Україні ризикуємо дочекатися ще 80 смертей від кору! Кожна така дитина є головною мішенню захворювання, і кожен день її життя без щеплення лише підвищує ризик захворіти.

Заклики не вакцинуватися зараз, нібито через сезон грипу та ГРВІ, чи взагалі, з якихось інших причин, наражають українців на смертельну небезпеку! Центр громадського здоров’я МОЗ України закликає не маніпулювати темою вакцинації та не виводити її в політичну площину! Пам’ятайте, що оцінкою таких безвідповідальних учинків будуть не політичні рейтинги, а кількість утрачених людських життів!

Нагадаємо, захворюваність на кір у Харкові продовжує зростати.За 3 тиждень у порівнянні з 2 тижнем 2019 року в області захворюваність на кір зросла на 35,1%. Зареєстровано 77 хворих, з них діти – 26 (33,8%). Серед мешканців м. Харкова – 35 випадків

 

 

 

comments powered by HyperComments