Зеленському сказали «Ні капітуляції!» не тільки у Харкові (ФОТО, ВІДЕО)

Четвер, 3 жовтня 2019, 10:19
На акцію «Ні капітуляції» вийшли майже півтори тисячі киян.
Зеленському сказали «Ні капітуляції!» не тільки у Харкові (ФОТО, ВІДЕО)

Як повідомляє УНІАН, через годину після початку акції, її учасники вирушили з Майдану Незалежності до Офісу президента, що на вулиці Банковій. «Слід зазначити, що кількість учасників акції дещо зросла і станом на 20.00 складає не менше як півтори тисячі людей», - йдеться у повідомленні.
Акція проходила мирно, без сутичок та бійок, пише РБК-Україна. Пікетувальники висловили вимоги до влади, серед яких ні в якому вигляді не допустити надання «особливого статусу» окупованим територіям Донбасу.

Також мітингувальники вимагали притягнути до кримінальної відповідальності і позбавити громадянства всіх, хто працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів. Крім того - скасувати закон про особливий статус Донбасу як такий, що суперечить Конституції і несе пряму загрозу українському суверенітету.

Мітинги із аналогічними вимогами протестувальників відбулися також у багатьох обласних центрах України. У Херсоні на акцію вийшли близько 200 людей.

ФОТО УНІАН

У середу кілька обласних рад в різних регіонах України підготували заяви про недопущення капітуляції, яку вбачають у реалізації “формули Штайнмаєра”. Мітинги протесту проти реалізації “формули” відбулись й в інших містах України: Львові, Вінниці, Івано-Франківську, Краматорську, Харкові, Маріуполі, пише Укрінформ.

У неділю, 6 жовтня, у Києві відбудеться віче, повідомляє «UA:Перший».

Нагадаємо, у Харкові на акцію вийшли близько 300 чоловік. Учасники пікету висловили готовність породжувати свій протест доки це буде необхідно. Також лунали гасла оприлюднити умови підписаної «Формули Штайнмаєра» та заклики до СБУ кваліфікувати підписання цих домовленостей як державну зраду. Аналогічні акції сьогодні проходили в багатьох великих містах України.

comments powered by HyperComments