У Європі корупція теж є, але з нєю розмовляють по-чеському.

Четвер, 24 лютого 2011, 13:32
В Україні корупція перетворилась на всеосяжне явище, що становить суть державного управління. За останні роки періодичне то запровадження нових, то скасування тих самих "антикорупційних" законів виглядає як трагикомічна вистава "Не бійся, корупціє, ми тебе не зачепимо!".
У Європі корупція теж є, але з нєю розмовляють по-чеському.

До законодавства Чеської Республіки буде додана норма про кримінальну відповідальність для юридичних осіб, тобто для фірм. Сьогодні Чехія є ледве не єдиним членом Євросоюзу, де подібних правил ще не існує.
Країна встановить такі норми як частину антикорупційних заходів. Таким чином, за хабарі та "відкати" можна буде покарати не лише відповідальних представників компаній, але й власне компанію або фірму. Притому можливе покарання стосується не лише корупції, але й несплати податків та всіляких різновидів шахрайства.
Як можна покарати фірму? - пояснює міністр юстиції Чехії Їржі Поспішіл. "Ми плануємо запровадження широкої палітри покарань. Починати з грошових штрафів, потім - конфіскація майна, включно з найжорсткішим покаранням, свого роду смертною карою для компаній, а саме примусове закриття компанії".
Поправки до кримінального кодексу Чехії можуть набути чинності з 1 вересня поточного року.

comments powered by HyperComments