Кому з українців "не світить" безвіз

Вівторок, 30 травня 2017, 18:11
Департамент консульської служби МЗС України розяснив, за яких умов громадянину України може бути відмовлено в перетині кордону до країн ЄС
Кому з українців "не світить" безвіз

Громадянину України може бути відмовлено у в’їзді до країн ЄС на безвізових підставах за умов, якщо громадянин, - повідомляє «Справжня Варта»:

перебуває у списку осіб, що становлять загрозу суспільному порядку, суспільному здоров’ю чи внутрішній безпеці;

перебуває в списку осіб, в’їзд яких, хоча б в одній країні ЄС, заборонений;

засуджений у будь-якій країні ЄС за злочини, які передбачають кримінальне покарання у вигляді позбавлення свободи строком мінімум на один рік;

є об’єктом рішення про видворення з країни, яке приймається, зокрема, у випадках нелегального перебування;

якщо є докази участі в злочинній діяльності чи докази наявності умислу брати участь у подібній діяльності;

якщо не має усіх необхідних підтверджуючих мету поїздки документів.

Як раніше писала «Справжня Варта», Міграційна служба не встигає оформлювати всіх бажаючих, кількість яких значна зросла після надання Україні безвізу.

«Незважаючи на ажіотаж, який виник в останні дні, ситуація є повністю контрольованою. За підтримки Прем’єр-міністра України обладнанням дооснащені всі підрозділи міграційної служби. Окрім того, продовжується співпраця з центрами надання адміністративних послуг. Кількість ЦНАП, які розпочинають оформлення біометричних паспортів, зростає, отже проблему черг найближчим часом буде щонайменше суттєво полегшено», – наголосив голова Державної міграційної служби Максим Соколюк.

Він також порадив громадянам, які не планують найближчим часом виїжджати за кордон, не поспішати ставати у черги за біометричними паспортами.

Безвіз дозволив українцям подорожувати в близько 30 країн на термін до 90 днів. Крім країн ЄС, українці зможуть відвідати також Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments