Міністр МЗС України відповів на пришелепкуваті пропозиції своїх колег

Вівторок, 10 жовтня 2017, 22:45
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вельми спокійно відреагував на скандальну заяву президента Чехії Мілоша Земана про анексію Крима і компенсацію Україні за нього.
Міністр МЗС України відповів на пришелепкуваті пропозиції своїх колег

Пан Клімкін запропонував залишити у спокої Мілоша Земана, повідомляє «Справжня Варта».

«Його не виправити. В театрі є режисери і є актори. Ті, хто запросили його до виступу, знали, що він скаже. З ними і треба боротися», – написав міністр у своєму Твіттері.

Крім того, глава МЗС України прокоментував ще одне скандальну заяву, яку зробив його угорський колега.

«Дуже здивувався заявам міністра закордонних справ Угорщини про перегляд Угоди про асоціацію і маю намір обговорити всі питання 12 жовтня в Будапешті. Крім того, на зустрічі з Петером Сийярто буде порушене питання про видачу паспортів Угорщини українським громадянам, – написав Павло Клімкін, і додав: – Дізнався про плани угорського колеги відвідати Закарпаття. Поновлюю пропозицію поїхати разом, вислухати угорську громаду та розпочати предметний діалог».

Як повідомляла «Справжня Варта», Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) на осінній сесії проведе термінові дебати з приводу сьомої статті українського закону «Про освіту». Представник МЗС Угорщини, нагадуючи про невдоволення новим законом про освіту України, заявив про те, що хоче ініціювати на нараді міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу в Люксембурзі 17 жовтня перегляд цієї угоди з Україною.

Водночас президент Чехії Мілош Земан у своєму зверненні до депутатів ПАРЄ, визнавши незаконність анексії Криму, заявив, що анексія є «остаточно закритим питанням» і Україна повинна погодитися на виплати компенсації від Росії, інакше спровокує «європейську війну». Варто зазначити, що представники Європи вже досить жорстко відповіли на скандальні заяви Земана. А перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко з цього приводу прокоментувала: «...він фактично порадив... домовлятися про фінансову або нафтогазову компенсацію з РФ за вкрадений Крим. Україна не буде торгувати своїми громадянами, територією, суверенітетом, честю і гідністю. Це не продається!». Вона зазначила, що «було жалюгідно дивитися на чеську делегацію, яка відчувала себе ніяково і незручно під цим потоком безпринципності і відсутності моралі».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments