У Молдові заборонили російські новини

Середа, 10 січня 2018, 21:51
Спікер парламенту Молдови Андріан Канду замість президента Ігоря Додона підписав закон, який забороняє ретрансляцію в Молдові російських новин та інформаційно-аналітичних програм.
У Молдові заборонили російські новини

Як повідомили у парламенті Молдови, проект поправок до Кодексу про телебачення і радіо, які забороняють російські новини та інформаційно-аналітичні програми на телебаченні і радіо, парламент прийняв 7 грудня відразу в двох читаннях.

Згідно із запропонованими демократами змін, новини, які транслюють молдавські теле- і радійники, можуть бути зроблені тільки в країнах ЄС, США, Канаді та країнах, які ратифікували конвенцію про транскордонне телебачення (Росія її не ратифікувала).

20 грудня Додон повернув законопроект до парламенту на перегляд, а 22 грудня парламент прийняв його повторно без змін. Президент і після цього відмовився підписати закон, пославшись на «вищі інтереси народу», і звернувся до Конституційного суду із проханням розглянути його конституційність.

5 січня КС ухвалив, що підписати законопроект, котрий забороняє ретрансляцію в Молдові російських новин та інформаційно-аналітичних програм, замість Ігоря Додона зможуть спікер парламенту Андріан Канду або прем'єр Павло Філіп. Таке рішення суд прийняв, після того як Додон двічі відмовився підписати законопроект.

comments powered by HyperComments