Москва підкорила собі частину української церкви, щоб втручатися через неї в українське суспільство

Аріадна Скела  |  Субота, 29 серпня 2015, 22:20
Люди, які знаються на православ’ї, напевно помічали, що в Україні, особливо на її Сході, знаходиться чимало церков московського патріархату. Цікаво, чому саме такі храми, і про що це говорить?
Москва підкорила собі частину української церкви, щоб втручатися через неї в українське суспільство

Харківщина, за свідченням експертів, посідає чи не одне з перших місць з будівництва величезних соборів. За останні кілька років тут з’являлися саме храми московського, а не київського патріархату. Чого вартий тільки «церковний бум» у період «правління» одіозного тандему Кернеса та Добкіна. Бо саме від 2010 до 2015 року в місті за московські гроші звели і храм Святої цариці Тамари у П’ятихатках,  і собор Святого мученика Віктора у 602 мікрорайоні біля міського перинатального центру, і храм Святого Володимира на перехресті вулиць Героїв Праці та пр.Тракторобудівників, і церкву Архістратига Михаїла на пр. 50-річчя СССР. А ще зовсім нещодавно (і як це не дивно звучить), на День Незалежності України, в Харкові сталися входини в ще одну божу обитель московського походження, побудовану у самісінькому центрі за Дзеркальним струменем, - храм Жінок-Мироносиць.

Таке стрімке будівництво церков та ще за гроші російських бізнесменів, кажуть експерти, це ніщо інше як прояв впливу російської політики в Україні, і навіть не просто прояв впливу, а пряма загроза цілісності держави. Прямий приклад – Донбас. У тому, що там ллється кров, теж винен московський патріархат. Таку думку якось в інтерв’ю для американської програми «Free voice» висловив  патріарх УПЦ КП Філарет. За його словами, Москва підкорила собі частину української церкви саме для того, аби втручатися через неї в українське суспільство. Найбільший вплив московських храмів на Донбасі та в Криму. Саме московський патріархат винен, що в частині Донецької та Луганської областей гинуть українці. Священнослужителі там воюють із зброєю, захищаючи російських терористів.

comments powered by HyperComments