Звинувачуваний у побитті студента військовий подав касацію

Тарас Гнатишин  |  Четвер, 8 жовтня 2015, 18:45
Учасник АТО, військовослужбовець Денис Турчин, якого звинувачують в побитті студента, подав касацію.
Звинувачуваний у побитті студента військовий подав касацію

17 липня 2015 року Апеляційний суд міста Харкова в особі судді Люшня за поданням прокурора Дзержинського району Харкова виніс вирок учаснику АТО Денису Турчину у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду працівника правоохоронних органів терміном в 1 рік.

У 2011 р. Денис Турчин служив патрульним у харківській міліції. У квітні 2011 р. його і ще 2 патрульних звинуватили у побитті та пограбуванні студента Юридичної академії. Справа велася поверхово і дещо недбало. За словами Дениса, тілесні ушкодження студенту-мажору завдав водій патрульної автівки. Або ж вони з’явилися коли студент замість того, щоб пред’явити документи, почав тікати від працівників міліції. При цьому перелазлячи через триметрові огорожі з колючим дротом промзони, яка знаходиться поруч з нічним клубом. Свідчення студента та свідчення міліціонерів є в матеріалах справи, але їх до уваги чомусь не беруть. Проте дивним чином у цій справі водій не фігурував. На думку Дениса, це сталося через те що, можливо, він є синком тодішнього дрібного функціонера Партії Регіонів. Як би там не було, в березні 2014 року Ленінський районний суд Харкова призначив покарання – 1,5 роки умовно, а в вересні 2014 Ухвалою Апеляційного суду Харківської області з вироку було також вилучено рішення суду про застосування статті 76 КК України.

На даний момент Турчин служить в об'єднаному Жовтневому районному військовому комісаріаті міста Харкова на посаді старшого водія. Пройшовши горнило війни, вистоявши перед російськими окупантами і місцевими зрадниками на фронті, Денис вирішив повернутися на службу до оновленої української міліції. А перед цим відновити своє чесне ім’я, подавши апеляцію на вирок суду від 17 липня 2015 року про засудження його на 3 роки. Загалом, він має намір добитися повного скасування вироку.

 «Суд вперше зіткнувся з такою ситуацією коли особа, тобто я, не визнала свою провину, – розповідає Денис, – суд розглядав цю справу поверхово, не вдаючись у деталі. У матеріалах справи немає складу злочину щодо потерпілого. Сам потерпілий постійно змінював свідчення. Більше того, суд і слідство просто залишили без уваги свідчення потерпілого про те, що мій товариш по службі Здоровенко взагалі не тримав студента і не застосовував до нього фізичного впливу. Вони також навмисно не встановили хто повинен був складати протокол. Під час судового засідання і суддя, і прокурор відверто проіґнорували  той факт, що я учасник бойових дій, рік воював у гарячих точках в секторі «А» Луганської області та секторі «Б» Донецької області. Ці люди, які прекрасно влаштувалися при режимі Януковича, а з початком війни відсиджувалися і продовжують відсиджуватися у своїх кабінетах за сотні кілометрів від лінії фронту, просто насміхалися наді мною під час суду!

У матеріалах справи також відсутні будь-які докази того, що я, буцімто, зламав ніс потерпілому. Я його не затримував. Людина, яка це зробила – про неї навіть не згадують. Може тому, що його родич член Партії Регіонів? Взагалі, колегія апеляційного суду проігнорувала той факт, що в матеріалах справи є завірений лист на адресу суду, в якому  потерпілий стверджує, що не має до мене жодних  претензій і не бажає застосування до мене покарання, пов'язане з позбавленням волі.

Щойно, 2 жовтня я відправив Президентові України Петру Порошенку листа з викладенням справи і проханням справедливості. Тепер чекаю відповіді, з ким він – з Україною і за справедливість чи живе по старому і солідарний з латентними сепаратистами?».В касації Денис Турчин просить зупинити набрання законної сили вироку Апеляційного суду, перевірити законність та обґрунтованість судового рішення та прийняти клопотання, характеристики з місця військової служби та Копію Посвідчення учасника бойових дій.

 

comments powered by HyperComments