Ціни на фрукти можуть виявитися вище торішніх приблизно на 30% - експерт

Вівторок, 16 травня 2017, 15:01
Причини - квітнева негода і комерційний інтерес агравиробників її як найвигідніше використати
Ціни на фрукти можуть виявитися вище торішніх приблизно на 30% - експерт

Таку думку висловив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, урожай як ягід, так і кісточкових виявиться набагато менше, ніж рік тому, з іншого, - вважає, що ситуація не настільки критична, як кажуть аграрії. "За нашими даними, немає такого, щоб всюди" все пропало ", але аграрії мають комерційний інтерес драматизувати наслідки негоди - для обґрунтування більш високих цін на фрукти, - вважає Дорошенко. - Ціни можуть виявитися вище торішніх приблизно на 30%.

Президент Украналітцентра Олександр Охріменко спрогнозував мінімальну ціну на полуницю і черешню в цьому році: "Не буде нижче 40 грн / кг в середині червня. В минулому році було 25-30. За слив, вишень і абрикосів ціна мінімум на 20% більше, ніж рік тому, - до 50 грн / кг ", - пише видання "Сегодня".

Нагадаємо, що за прогнозами екпертів із-за холодів у квітні-травні врожай персикових /також абрикосів, вишень/ може бути нижчим на третину, ніж минулого року.

Щодо картоплі, яка тех постраждала від негоди, то у аграрієв ще є час її пересадити, і к восени зростання цін на картоплю не буде таким катастрофічним, як прогнозують деякі експерти.

Як раніше писала «Справжня Варта», 2017 року на Харківщині очікуєтьсяне менш 4, 5 мільйонів тон зернових та зернобобових.

Таке твердження пролунало під час засідання Харківської Ради регіонального розвитку, присвяченому перспективам розвитку сільського господарства області. Під час заходу районні представники відзвітували перед головою Юлією Світличною щодо стану посівів на місцях та розповідали про заходи, які впроваджуються чи будуть впроваджуватися в даному секторі.

comments powered by HyperComments