За рік українські аграрії втратили близько 20 млрд доларів

Справжня Варта  |  Неділя, 24 вересня 2017, 17:28
Це пов`язано з виплатою ПДВ.
За рік українські аграрії втратили близько 20 млрд доларів

Про це повідомив віце-президент компанії AGROGENERATION Вадим Бодаєв під час економічного форуму в Харкові.

"У минулому році була скасована дотація для аграрного сектора через ПДВ. Аграрії втратили близько 20 млрд доларів. В інших країнах така дотація є. Не варто забувати, що ми працюємо на відкритих ринках, дотація зменшує вартість товарів. Тому у нас розвивається в основному сировинне виробництво. Крім того, відсутні дешеві кредити. Банки ставлять надто високі застави, які нереально потягнути. Тому, на мій погляд, діалог влади і бізнесу повинен йти навколо того, як знизити кредитні ставки", - сказав він.

Раніше ми повідомляли, що відміна дотацій призвела до зростання цін на сир. Деякі тваринники розповіли, що за допомогою підвищення постаралися підстрахувати себе від непродуманості нового механізму дотацій, який їм запропонували цього року замість скасування пільг зі сплати ПДВ. Адже до 2017 р виробники від реалізації молока мали до 3 млрд грн ПДВ, які до бюджету не сплачувались.

Нагадаємо, 22 вересня у Харкові відбувся форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Головними темами для обговорення стали модернізаційні пріоритети для України, розвиток машинобудування та експорту.

comments powered by HyperComments