Комсомольське на Харківщині залишиться

Четвер, 14 квітня 2016, 15:49
До питання перейменування населеного пункту у Зміївському районі облрада повернеться після того, як прийме рішення суд.
Комсомольське на Харківщині залишиться

Депутат фракції «Опозиційний блок» Валерія Мураєва на пленарному засіданні облради звернулася з проханням зняти з порядку денного питання про перейменування Комсомольського.

«Жителі селища були згодні з тим, яким чином було перейменовано їх селище, є звернення більше 3 тисяч жителів, є звернення Комсомольської селищної ради, звернення Зміївського районного ради, і, більш того, є рішення на звернення про те, що це рішення буде розглядатися в суді. Розгляд цього рішення призначено на завтра», — сказала вона.

Депутат вважає, що до рішення суду облрада не може голосувати за перейменування.

«Я прошу відкласти це питання до того моменту, як буде прийнято рішення в суді, й у нас будуть законні підстави беззаперечні, що не входять ні в яку правову колізію, для того, щоб прийняти правильні рішення», — зазначила Валерія Мураєва.

Згідно з постановою Верховної Ради «Про перейменування окремих населених пунктів і районів» Комсомольське Зміївського району стане селищем міського типу Слобожанським. Але жителі вважають, що населений пункт має право зберегти свою первинну назву, бо був Комсомольським з дня заснування, повідомляє «Восточный Дозор».

Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» передбачає численні перейменування топонімічних назвЗ останнього: Великобурлуцька районна рада пропонує перейменування села Пролетарка на село Юр’євка, а селища Піонер на селище Курганне. Також нову назву отримає село Жовтневе Золочівського району. За рішенням місцевої громади населений пункт стане Високим. Також передбачено демонтаж майже 200 пам’ятників радянської епохи

Нагадаємо, під час пленарного засідання IV сесії обласної ради 14 квітня внесено числені зміни до бюджету області на 2016 р., а також затверджено програми тероборони, цивільної й антитерористичної безпеки,надання підтримки учасникам АТО для будівництва і придбання житла в Харківській області. Мисливцям віддали землі під Печенігами і Богодуховом.

comments powered by HyperComments