Не поділили пам’ять. На Меморіалі побилися через символіку

Понеділок, 9 травня 2016, 11:27
Під час урочистого покладання квітів виникло кілька потасовок між людьми з українськими і червоними прапорами.
Не поділили пам’ять. На Меморіалі побилися через символіку

Як передає УНІАН, колона учасників покладання квітів до меморіалу Слави формувалася з кількох частин. Попереду йшли представники влади, ветерани та молодь з українськими прапорами. В кінці колони — люди з червоними прапорами, знаменами Перемоги у ВВВ і портретами учасників війни, до яких були прикриплені георгіївські стрічки. Дехто з учасників мав таку ж на одязі. Серед інших, у цій частині був депутат Харківської міськради Андрій Лесик. За повідомленням, перша бійка сталася саме з його участю — проукраїнськи налаштована молодь побачила на депутаті георгіївську стрічку.

Підійшовши до вічного вогню, люди з червоними прапорами почали скандувати «Фашизм не пройдет», «Спасибо деду за Победу». Тут знову сталася сутичка.

Проукраїнски налаштовану молодь відтіснили від Меморіалу, після чого учасники покладання почали скандувати «С Днем победы». Сталося ще кілька сутичок. «Громадське ТБ» зафіксувало одну з них на відео.

Ще одне відео розмістив на своїй фейсбук-сторінці регіональний кореспондент «Надзвичайних Новин» В’ячеслав Маврічев, дописавши, що постраждав поліцейський — йому розбили ніс.

Нагадаємо, урочисте покладання квітів на меморіалі Слави почалося 9 травня о 9 годині. Це один з багаточисленних заходів, приурочених до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, що відбудуться у цей день. В області посилено режим безпеки, правоохоронцям і військовим допомагають добровольці.

comments powered by HyperComments