Кернес про бійку на меморіалі Слави: «Були присутні Бистриченко й «Громадська варта»

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 9 травня 2016, 14:00
Мер Харкова Геннадій Кернес прокоментував інцидент, який стався вранці під час церемонії покладання квітів.
Кернес про бійку на меморіалі Слави: «Були присутні Бистриченко й «Громадська варта»

Геннадій Кернес визначив винних у бійці на Меморіалі Слави. За словами міського голови: «На покладанні були присутні Валентин Бистриченко й представники «Громадської варти». З символікою УПА, але без квітів вони вишикувалися біля скульптури «Батьківщина-Мати». На одежі  людей були прикріплені георгіївські стрічки. Люди розділилися, хтось скандував «Героям слава!», хтось - «Спасибі дідові за перемогу!». Стався конфлікт, почалася бійка»,- розповів Кернес. Причиною конфлікту ,за його словами, стало протистояння людей з червоними прапорами і портретами учасників Другої світової та патріотичних організацій.

Коментар Геннадія Кернеса з приводу того, що сталося сьогодні на Меморіалі Слави

У Головному управлінні Національної поліції в Харківській області повідомили, що перевірка за фактом події триває: «Поліцейські вивели із зони конфлікту близько 15 агресивно налаштованих осіб і провели з громадянами відповідні профілактичні бесіди з метою недопущення порушень і роз'яснили їм ступінь відповідальності за вчинення протиправних дій згідно чинного законодавства України», - повідомляється на сайті ГУ.

Нагадаємо, що 9 травня під час урочистого покладання квітів виникло кілька потасовок між людьми з українськими і червоними прапорами. Альянс патріотичних сил, до якого увійшли ключові харківські громадські організації: ЦК «Азов», «Східний корпус», «Харківська Хунта», «Євромайдан Харків», «Автомайдан Харків», «Громадська самооборона», «Правий сектор», — патрулював заходи, проте уникнути сутичок не вдалося.

comments powered by HyperComments