Сітенко не радить виганяти Лесика

Ганна Старкова  |  Вівторок, 17 травня 2016, 13:23
Голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Харківській міській раді вказав, що позбавлення депутатства без заяви незаконне.
Сітенко не радить виганяти Лесика

Тарас Сітенко наголосив, що поведінка Андрія Лесика завжди була загрозливою, під час сесій міськради він демонстрував неприпустимі прояви сепаратизму і українофобії. Водночас, без заяви депутата позбавлення його повноважень є незаконним і може бути оскаржено у суді. Голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» порадив дотримуватися чинного законодавства.

Нагадаємо, Андрія Лесика виключили з фракції міськради «За Харків, за Відродження» за підривну діяльність. Пізніше Геннадій Кернес підписав розпорядження про скликання позачергової сесії міськради, на якій, серед інших, поставлено питання про депутатство Андрія Лесика. Під час розгляду питання з викривальними промовами виступили члени фракції «За Харків, за Відродження».

«Восточный Дозор» зазначає, що відповідно до закону «Про вибори до місцевих рад», повноваження депутата можуть бути припинені достроково за рішенням ради у зв'язку із його заявою про складення повноважень. Видання припускає, що заяву Лесик писав, як і всі кандидати за списками «Відродження». 

comments powered by HyperComments