Директора онкоцентру, який стягував гроші з паціентів, нарешті звільнили з посади

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 30 червня 2016, 15:33
Юрій Винник став відомим завдяки своєму величезному аппетиту до грошей та вмінню працевлаштувати у лікарні усіх своїх родичів.
Директора онкоцентру, який стягував гроші з паціентів, нарешті звільнили з посади

Активісти Харківського антикорупційного центру, депутати обласної ради - члени тимчасової контрольної комісії з вивчення діяльності обласного онкоцентру підвели підсумки розслідування і розказали, що призвело до звільнення директора установи Юрія Винника.

Гучний скандал в Харківському онкологічному центрі давно став відомим громадськості. Головний лікар Юрій Винник влаштував в центр на роботу половину своїх родичів і займався там незаконною комерційною діяльністю. Для розслідування зловживань була створена Тимчасова контрольна комісія обласної ради з перевірки діяльності КЗОЗ «Харківський обласний клінічний онкологічний центр». Комісія працювала 3 місяці, результатом стало звільнення Винника. Про це розповіли активісти. Вікторія Мілютіна привела кілька цифр - щорічно в Україні 90 000 тисяч людей помирає від раку. Щогодини хвороба забирає 10 українців. При цьому відсоток видужуючих набагато менше, ніж в Європі, та дорівнює 47%. Низька якість онкологічних послуг давно стало проблемою нашої медицини. До загального невисокого впущу медицини додаються такі проблеми, як кумівство і корупція. Цим активно займався Винник.

Ігор Черняк акцентував увагу, що домогтися результату вдалося за допомогою ЗМІ. «Завдяки активному висвітленню інформації вдалося це зрушити. Це означає, що сама корупційна вертикаль, яка у нас побудована починає давати збій. У цій сфері люди для того що б врятувати своє життя, і життя своїх близьких готові зробити все. І на таких прикладах потрібно показувати, що за такі злодіяння доведеться рано чи пізно заплатити - відстороненням від посади. Ми будемо домагатися, щоб кримінальні справи, які порушені проти Винника, були розслідувані», - повідомив він.

Дмитро Булах розповів, що діяльність тимчасової комісії виявилася напрочуд ефективною. «Це перша тимчасова комісія в обласній раді, яка була створена за всі роки незалежності. Це інструмент, який дозволяє досить ефективно вивчати якісь питання. Нас порадувала позиція обласної адміністрації, які адекватно оцінили такі факти, і були за звільнення», - акцентував увагу депутат.

Нагадаємо, що прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом зловживання владою та службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України). Якщо провину головлікаря доведуть, то йому загрожує термін до трьох років позбавлення волі та заборона займати певні посади до трьох років. Родичі хабарника та горе-ділка поки що працюють, але після призначення нового директора, швидше за все, будуть звільнені.

comments powered by HyperComments