Порошенко відкрив органний зал Харківської філармонії (ФОТО)

П'ятниця, 19 серпня 2016, 14:46
Церемонія відкриття розпочалася одразу після того, як Президент України побував на новій станції харківського метро.
Порошенко відкрив органний зал Харківської філармонії (ФОТО)

Про це повідомляє кореспондент "Справжньої Варти".

«Це храм мистецтва, – підкреслив Порошенко, – наближається день звільнення Харкова від загарбників і ювілейна 25-та річниця нашої Незалежності. А це свято стало можливим завдяки вам, тим, в кого виникла ідея побудови і хто вірив в те, що це відбудеться». 

Порошенко наголосив, що, за оцінками експертів, в цьому залі, можливо, найкраща акустика в Європі.

Оновлена філармонія тепер тільки підкреслює статус Харкова як культурної та мистецької столиці України. Крім того, під час концерту повідомлялося про велике значення відкриття органної зали для культурного життя міста. На це чекали не менше 15 років, і завдяки самовіданній праці багатьох людей цей намір вдалося втілити в життя.

Під час концерту пролунали і класичні композиції, і народні пісні, і твори сучасних композиторів. Зокрема, хор виконав пісню «Плине кача», якою музиканти вшанували пам’ять всіх загиблих. Під час її виконання весь зал стояв.

Як повідомив "Справжній Варті" директор філармонії Юрій Янко, у листопаді 2016 року нову залу  планують завантажити. Грати будуть «елітну класику», просвітницькі програми. Другий комплекс добудовуватимуть до 2019 року. Там буде, наприклад, музичний музей, театральне кафе, відновлений старий фасад.

Нагадаємо, сьогодні Петро Порошенко у Харкові, окрім  нового органного залу Харківської філармонії, відкрив станцію метро "Перемога".  Як повідомлялося раніше, напередодні урочистого відкриття ст. м. "Перемога" за участю Прездента у поліцію надійшло повідомлення про замінування ломбарду на Олексіївці.

Фото - Сергій Козлов

comments powered by HyperComments