Харків`яни підтримали петицію про звільнення головного архітектора

Понеділок, 27 лютого 2017, 10:30
За 17 днів електронне звернення набрало понад 5 тисяч голосів
Харків`яни підтримали петицію про звільнення головного архітектора

Електронна петиція з вимогою звільнити головного архітектора Харкова Сергія Чечельницького набрала необхідну кількість голосів "за" і надійшла на розгляд керівництва Харківської міської ради.

Збір підписів розпочався 10 лютого, а вже станом на 27 лютого під зверненням підписались 5120 користувачів мережі.

Таким чином, мерія має обов`язково відреагувати на петицію і, як мінімум, прокоментувати її. Максимум - виконати вимогу громадськості.

Автор петиції, один з місцевих активістів, пояснив, що "прийшов час кардинально змінити підходи до ухвалення рішень з питань архітектури і міського середовища".

"Те, що відбувається в нашому місті в останні дні з так званим "конкурсом" на пам'ятний знак на площі Свободи, є квінтесенцією проблем, які накопичувалися багато років і не мали свого дозволу. Нас не влаштовує такий рівень комунікації, некомпетентність і безвідповідальність, які дозволив собі головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький", - написано у петиції.

Вимогою петиції є звільнення Чечельницького з посади головного архітектора міста Харкова та проведення відкритий конкурса на цю посаду.

Раніше електронна петиція "Свободу площі Свободи! Скасувати результати "бліц-конкурсу" на пам'ятний знак на площі Свободи і провести відкритий міжнародний конкурс" набрала необхідну кількість голосів. Мер міста Генадій Кернес відповів, що рішення журі конкурсу не скасують, але міськрада врахує рішення суду.

comments powered by HyperComments