Жадан анонсував візит до Харкова міністра культури

Четвер, 9 березня 2017, 14:42
Євгену Нищуку скаржились на майбутній пам`ятник у центрі міста
Жадан анонсував візит до Харкова міністра культури

Міністр культури Євген Нищук поспілкувався з харківським письменником, поетом і музикантом Сергієм Жаданом, який раніше написав йому відкритий лист про безліч проблем у культурній і гуманітарній сфері Харкова.

"Розмовляли сьогодні з Євгеном Нищуком. З боку міністерства культури є розуміння потреб та запитів харківської громади. Готуємо приїзд Євгена до Харкова", - сказано в повідомленні, яке Жадан лишив на своїй сторінці у Facebook.

Офіційної реакції Нищука поки не озвучено.

Раніше Жадан написав Нищуку, що передусім харківська громада хоче знати думку міністра "щодо неправомірності встановлення на харківському майдані Свободи сумнозвісної колони", а також "про загальні питання, пов’язані з історичною та культурною пам’яттю Харкова, з культурною політикою регіону загалом".

Електронна петиція "Свободу площі Свободи! Скасувати результати "бліц-конкурсу" на пам'ятний знак на площі Свободи і провести відкритий міжнародний конкурс" набрала необхідну кількість голосів. Мер міста Геннадій Кернес відповів, що рішення журі конкурсу не скасують, але міськрада врахує рішення суду.

comments powered by HyperComments