Зробимо все, щоб двері великої зали філармонії відкрилися для харків'ян у 2019 році - Світлична

Вівторок, 6 березня 2018, 12:45
Зараз на будівництві Харківської обласної філармонії працює близько 150 чоловік - архітектори, скульптори, будівельники, оздоблювачі.
Зробимо все, щоб двері великої зали філармонії відкрилися для харків'ян у 2019 році - Світлична

Про це повідомила прес-служба ХОДА. 

Зараз фахівці розпочали найбільш відповідальну та складну частину роботи - відтворення унікальної гіпсової ліпнини в старовинній великій залі філармонії. Паралельно монтують підіймальний механізм в оркестровій ямі, який дозволить їй працювати в трьох різних площинах і збільшувати залу до 770 місць.

"Реконструювати будівлю обласної філармонії харків'янам обіцяли протягом 10 років, а ми завершимо будівництво за 2 роки. Маємо в цьому питанні потужну підтримку Президента України та Кабінету міністрів України. Значну кількість робіт вже виконано, зараз ідемо за графіком і зробимо все, щоб двері великої зали були відкриті для харків'ян у 2019 році", - повідомила голова ХОДА. 

Продовжується монтаж металоконструкцій історичної зали-фойє та основного вестибюля, який з'єднуватиме всі приміщення філармонії у великий комплекс. У кулуарах другого поверху будівлі тривають оздоблювальні роботи. Після завершення монтажу ліпнини у великій залі будівельники планують перейти до монтажу сцени.

За словами  директора і головного диригента Харківської обласної філармонії Юрія Янко, коли роботи будуть завершені, харків'яни побачать залу такою, якою вона була в ХІХ столітті. Також він підкреслив, що будівництво Харківської обласної філармонії - це одне з найбільш грандіозних будівництв в області культури в країні. 

Наприкінці лютого губернатор Харківщини вже повідомляла, що фінансування будівництва є, об`єкт реконструюється за великої підтримки Президента та Уряду. 

Нагадаємо, ще в лютому 2015 року говорити про завершення будівництва філармонії в такі короткі терміни ніхто не наважувався. Але вже в серпні 2016 року завдяки зусиллям, докладеним тодішнім керівником області Ігорем Райніним, відбулося відкриття першого комплексу – органної зали. 

Раніше губернатор Харківщини Юлія Світлична зазначала, що у 2018 році в межах програми соціально-економічного розвитку регіону має відбутися будівництво та реконструкція близько 200 об’єктів. Серед наймасштабніших інфраструктурних проектів керівник області відокремила, у тому числі, будівництво великої зали обласної філармонії,

comments powered by HyperComments