3G особливостей: як бути, якщо інтернет гальмує

Середа, 16 вересня 2015, 13:38
Для України 3G - інновація в повному розумінні цього слова: не лише у користувача, але і у операторів, -це перший досвід такої технології, тобто - перш ніж пожинати плоди швидкісного інтернету, користувачам доведеться допомагати операторам налагодити мережу, як говориться, спільно.
3G особливостей: як бути, якщо інтернет гальмує

У рамках проекту «Справжньої Варти» і оператора мобільного зв'язку Київстар «Якісний 3G» ми вже розповіли про те, як з поширенням швидкісного інтернету зміниться бізнес, поширяться «розумні речі», а банківські послуги повністю переберуться в Мережу, торкнулися теми, в чому відмінність 3G від інших видів зв'язку, порадили, як вибрати 3G смартфон в Україні. Крім того, ми вже говорили про те, як інтернет допоможе вести бізнес онлайн, а також ефективно працювати в офісі.

Сьогодні ми поговоримо про те, що робити, якщо швидкісний інтернет вашого оператора працює з перебоями.

Якщо відкрити карту покриття мобільного інтернету у світі на сайті Opensignal.com і виставити мітки навпроти значків 3G і 4G, то Україна здасться білою плямою. У Європі вже давно введена мережа 3G, а є країни-щасливчики, для яких і це вже вчорашній  день.

Європейські країни довго йшли до повсюдного впровадження нового стандарту зв'язку. Україна знаходиться на початку шляху, тому користувачам варто повідомляти про усі проблеми, з якими вони зіткнулися, своєму операторові, тоді такі ділянки мережі швидше зможуть відлагодити його технічні фахівці.

У разі, якщо ви помітили, що якість покриття десь погіршала, вам варто подзвонити в колл-центр свого оператора і повідомити усю інформацію: де і коли, які саме проблеми виникли, при роботі з яким сайтом або додатках. Цілком можливо, що проблеми навіть не із зв'язком, а з ресурсом, на який ви намагалися зайти, а можливо, що саме ваш дзвінок допоможе визначити вузьке місце в мережі вашого оператора, - і завдяки вам її робота швидше відлагодиться, як знати.

Не варто закривати очі на пониження швидкості інтернету, адже швидкість - ця ключова перевага 3G. Якщо в 2G-мережах  вона складає 9,6-14,4 кбит / с, то при 3G це значення підвищується в рази. Для абонентів, які їдуть в машині або потягу, воно дорівнює 144 кбит / с. Для тих же споживачів, хто знаходиться на одному місці або прогулюється пішки, показник і зовсім виросте до 2 Мбіт / с. Не забувайте про це, адже цілком можливо, що саме ваше пересування на швидкості «пригальмовує» ваш швидкісний інтернет, а мережа оператора працює без зауважень.

Реальна швидкість потоку у кожному окремому випадку може бути різною - впливають безліч чинників, у тому числі і відстань до базової станції, і число абонентів -«конкурентів» на певному каналі, яким користуєтеся в даний момент ви, і навіть той факт, що ви в приміщенні, а не на лавочці в парку. До речі, ви ж вже в курсі, що 3G поза приміщенням працює краще, ніж у ньому : технічна особливість технології.

Важливим чинником також є кількість базових станцій оператора, яке забезпечує щільність покриття і впливає на пропускну можливість мережі. Наприклад, за останніми даними УДЦР, за кількістю базових станцій з 3G обійшов 3mob. Нещодавно оновилися дані державного реєстру привласнення радіочастот УДЦР.

Згідно з оновленою інформацією УДЦР, оператор Київстар за останні півроку встановив базових станцій з підтримкою 3G більше, ніж усі інші. Таким чином, картина виглядає сьогодні приблизно якось так:

Але все таки, щоб не гадати на кавовій гущі, краще проінформувати вашого оператора про «проблемне» місце, тоді компанія, що надає вам послугу 3G, зможе оперативно усунути проблему.

Редакція вже працює над наступним матеріалом, в якому ми познайомимо вас з додатковими можливостями від впровадження інновацій в повсякденне життя українців.Читайте  наш спецпроект «Якісний 3g» вже  наступної середи.

«Якісний 3G» - спецпроект «Справжньої Варти» і українського оператора телекомунікацій «Київстар», послугами зв'язку якого користуються більше 26 млн абонентів.

comments powered by HyperComments