Чому Україна обирає 3G?

Четвер, 22 жовтня 2015, 11:53
3G в Україні підключають все більше абонентів. Проте, не встигнувши відчути на собі усі переваги швидкісного інтернету нового покоління, багато хто починає ставити питання: «А чому не 4G?» Сьогодні ми спробуємо на нього відповісти.
Чому Україна обирає 3G?

Нагадаємо, що у рамках нашого спецпроекту «Якісний 3G», який реалізується завдяки підтримці видатного вітчизняного оператора мобільного зв'язку «Київстар», ми вже розповіли нашим читачам про корисні речі для автомобіліста і мобільні гроші, а також пояснили, в чому відмінність 3G від інших видів зв'язку. Крім того, ми розібралися, на що українці витрачають трафік 3G.

Чому саме 3G на сьогодні вважається найперспективнішим форматом зв'язку в Україні?

За словами заступника голови Адміністрації Президента України Дмитра Шимкова, в Україні найближчим часом просто не може з'явитися 4G або 5G.

Зокрема він відзначив, що свого часу «українська бюрократія практично відстрочила проведення тендеру 3G на чотири місяці», тому гіпотетичний тендер по 4G зайняв би дуже тривалий час.

Для впровадження нового формату зв'язку необхідно провести рефармінг (відділення частот від технологій), крім того - розробити механізм повернення операторами цих частот. Лише після цього можливе проведення нового тендера.

Крім того, далеко не усі українці готові до впровадження 4G з технічної точки зору. За даними досліджень, в мережі трьох найпопулярніших українських операторів налічується близько 19 млн пристроїв, які підтримують 3G і лише близько 1,5 млн пристроїв 4G.

Що стосується 5G, цей формат зв'язку тестує лише Південна Корея, оскільки цю технологію просуває компанія Samsung.

3G, між тим, розвивається в Україні цілком упевнено. У мережі «Київстар» на сьогодні налічується вже 8,7 млн смартфонів і планшетів і 7,3 з них працюють в стандарті 3G, - уточнює PR-менеджер Центрального регіону компанії Наталія Дадівєріна.  Щодня нові абоненти підключаються до швидкісної мережі і насолоджуються усіма плюсами використання надшвидкого інтернету: переглядом онлайн-телебачення, тестуванням зручних програм для роботи в офісі і додатків для автомобілістів, а також можливістю більше спілкуватися з друзями в соціальних мережах. Як зазначила представник прес-служби оператора, сьогодні якісна 3G-мережа Київстар вже налічує 365 міст України. У цих населений пунктах вже більше 3,3 млн українців відчули переваги швидкого мобільного інтернету від Київстар.

 

comments powered by HyperComments