НП: Подія на Ярослава Мудрого не пов’язана з урочистими заходами (відео)

Вівторок, 10 травня 2016, 07:28
Правоохоронці проводять перевірку за фактом стрілянини у центрі Харкова та відкрили кримінальне провадження за фактом події на меморіалі Слави.
НП: Подія на Ярослава Мудрого не пов’язана з урочистими заходами (відео)

Нагадаємо, під час покладання квітів на Меморіальному комплексі «Слава» сталася сварка між громадянами. В процесі рознімання сторін один з правоохоронців отримав травму обличчя.

Повідомлення про подію надійшло до чергової частини Шевченківського відділення поліції близько 10:00. Слідчо-оперативна група, що виїхала на місце, опитала учасників та свідків події та зібрала первинний матеріал. Ці дані внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Винні можуть потрапити за грати на строк до 5 років, свідчить ВК ГУНП в Харківській області.

Зазначимо, що мер заявив, що інцидент стався через взаємні провокації між опонентами. Водночас, губернатор зауважив, що незважаючи на близькість прикордонного з Росією регіону до зони АТО і неодноразові спроби «розгойдати» тут ситуацію, 8 і 9 травня на Харківщині пройшли спокійно.

Інформація про пригоду на вулиці Ярослава Мудрого надійшла до чергової частини ГУНП в Харківській області близько 17:30, повідомляють у поліції.

За їх даними, під час несення служби працівник патрульної служби поліції отримав поранення — ушибленно-рвану рану потиличної області.

«Встановлено, що правоохоронці зупинили для перевірки на вулиці Петровського автомобіль «Фольсваген». В іномарці патрульний поліцейський помітив під сидінням предмет, схожий на зброю. Під час з’ясування інциденту, підозрювані викликали на місце події додаткові сили. Один з чоловіків поранив поліцейського», — констатують у ВК ГУНП в Харківській області.

На місце виїхало керівництво облуправління НП, слідчі, експерти, працівники спецпідрозділів з охорони громадського порядку.

За підозрою у вчиненні кримінального правопорушення затримані чотири особи. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України. Перевірка триває.

«Ця подія жодним чином не пов’язана із проведенням масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні», — наголошують правоохоронці.

Тим часом, у Мережі з’явилося відео події.

Зазначимо, що голова харківського відділу ЦК «Азов» заявив, що його організація не має жодного стосунку до стрілянини на вулиці Ярослава Мудрого.

Нагадаємо, на перехресті вулиць Сумської та Дерев’янко 9 травня невідомі на автомобілях «Нива» та «Мерседес» почали стрілянину. Постраждав водій мотоциклу.

comments powered by HyperComments