У бійця "Східного Корпуси" стріляла людина Мураєва

Сергій Марков  |  Субота, 18 лютого 2017, 10:47
Історія вчорашньої перестрілки між ветеранами АТО на Олексіївці обростає новими подробицями
У бійця "Східного Корпуси" стріляла людина Мураєва

Олег Ширяєв, лідер ГО "Схiдній Корпус" і член політради "Національного Корпуси" за підсумками інциденту заявив, що позиція ряду ЗМІ, що охарактеризували інцидент як конфлікт між двома ветеранськими організаціями з питання блокади Донбасу (раніше Ширяєв назвав її "театром одного актора - Семена Семенченко "і висловився проти блокади в її сьогоднішньому вигляді)" продовженням гібридної війни "на локальному рівні і в  українському інформаційному просторі".

Ширяєв пише: "Нагадую, група активістів потрапила в заздалегідь сплановану засідку та опинилась під вогнем автоматичної зброї, внаслідок чого один із активістів отримав важкі вогнепальні поранення, а решта вдалися до вимушеної самооборони, рятуючи свої життя. В результаті було затримано 8 нападників, переданих правоохоронним органам для оперативно-слідчих дій.
Підкреслюю ту обставину, що поранений, як і решта активістів, був неозброєний, тоді як нападники стріляли з нарізної та гладкоствольної зброї".

"Чиїх будуть ці падлюки (нібито все з ГО "Ветерани добровольчих батальйонів", афілійованої з одним з нардепів ОппоБлока), які на беззбройних з харківського Нац. Корпуса пішли - ще уточнюється ...", - вважає політичний експерт Світлана Кушнір.

"Варта" уточнила. За інформацією джерел всередині ветеранського руху, бійця батальйону "Донбас", який вистрілив в бійця "Східного Корпуси" Ігоря Пушкарьова ("Ножевіка"), дійсно, звуть Олег Черкашин. Демобілізувавшись після АТО, він заснував ГО "Ветерани добровольчих батальйонів", біля офісу якої і сталася перестрілка. Ось його профіль.

Відомо, що активісти цієї організації восени 2016 року брали участь в т.зв. "Тарифному Майдані" Євгена Мураєва і Вадима Рабиновича (Партія "Життя"). Після цього Черкашин і його колеги не є "рукоприкладними" в середовищі як ветеранів, так і волонтерів.

Нагадаємо, що 17 лютого о 21-34 на колі тролейбусів на пр. Перемоги, 73 сталася сутичка між представниками ГО «Східний Корпус» і невідомими у камуфляжі. Під час сутички екс-боєць батальйону "Донбас" Олег Черкашин вистрілив в Ігоря Пушкарьова, водія роти "Східного корпусу". Пушкарьов госпіталізований. Поліція назвала хуліганством стрілянину на Олексіївці, у якій задіяні представники "Донбасу" і "Східного корпусу".

На сьогодні загрози життю пораненому бійцю немає, але віг перебуває у важкому стані. Також Внутрішній Корпус батальйону Донбас відхрестився від Іспанця, який поранив представника "Східного Корпусу".

comments powered by HyperComments