"Вільний лісоруб" нарубав деревини на 20 тис.грн. і кримінальну статтю

Понеділок, 4 вересня 2017, 06:01
Незаконну порубку він зробив у Гомільшанських лісах
"Вільний лісоруб" нарубав деревини на 20 тис.грн. і кримінальну статтю

Прокуратура через суд вимагає відшкодування нанесеніх збитків національному парку, - повідомляє «Справжня Варта».

Чугуївська місцева прокуратура направила до Зміївського районного суду області  обвинувальний акт за фактом незаконної порубки лісу (ст. 246 КК України) на території  Національного природного парку.

Як розповів начальник Зміївського відділу місцевої прокуратури Михайло Макаренко, один з місцевих жителів, порушуючи чинне законодавство, нарубав на території "Гомільшанських лісів" дуба та клена майже на 20 тис. грн. Ніяких документів, які б надавали дозвіл на вирубку деревини, він не мав.

Як раніше писала «Справжня Варта», під Харковом засудили "вільних лісорубів".

Як розповів керівник місцевої прокуратури Дмитро Колодинський, одному із незаконних лісорубів, окрім відшкодування завданих збитків, суд призначив покарання у вигляді 2 років позбавлення волі та призначив іспитовий термін на 1 рік. Ще один зловмисник за рішенням суду, окрім зобов'язання щодо погашення збитків, отримав 160 годин громадських робіт.

Перший з зазначених фактів незаконної порубки встановлено у грудні 2016 року на території природно-заповідного фонду в урочищі "Малинівський бір" Малинівського лісництва ДП "Чугуєво-Бабчанське лісове господарство". Зловмисник незаконно напиляв сосен на 5 тис. грн. та відвіз їх на власному авто до свого домоволодіння.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments