Александровська чекає на суд у СІЗО (доповнено)

Четвер, 30 червня 2016, 12:16
Київський райсуд збереться у четвер, 30 червня, о 14:00. Мета — обрання запобіжного заходу колишній головній комуністці Харкова.
Александровська чекає на суд у СІЗО (доповнено)

«Суд наполягав на 10-й, однак захист, мотивуючи іншими засіданнями вмовив суд призначити на 14-у годину. З 10:00 розпочнеться розгляд клопотань про арешт майна підозрюваної, її сина та інших фігурантів справи», — повідомили на фейсбук-сторінці прокуратури Харківської області.

Там також вказано, що екс-нардеп знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Нагадаємо, Аллу Александровську затримали у вівторок, 28 червня. Політика підозрюють в сепаратизмі, посяганні на територіальну цілісність України і спробі підкупу депутатів. У середу в СБУ підтвердили, що правоохоронці затримали А.Александровську, вирішується питання про її арешт, а її син Олександр, який ховається в РФ, сповіщений про підозру і оголошений в розшук.

Судове засідання з обрання запобіжного заходу почалося зранку 29 червня. Адвокати і підозрювана знайомилися за справою, клопотали про відводи тих, кого дозволяє закон. Близько 17:00 було об’явлено перерву — підозрювана знайомилася з клопотанням прокурорів. Через три години захист заявив ще низку клопотань, у т.ч. і про відвід слідчого судді Валентини Божко. Однак суд відмовив у задоволенні цього клопотання.

Як пише insidernews, близько 21:10 Александровській стало погано — викликали «швидку». До 21:40 лікарі міряли тиск, ставили діагноз і вирішували проблему, госпіталізувати чи ні жінку з лави підсудних. Близько 22:00 почали розглядати питання з відведенням судді, о 23:30 повернулися до розгляду обрання запобіжного заходу у старому складі. Санкція статті, яка інкримінується екс-нардепу, не передбачає можливість внесення застави. О 23:48 слідча суддя прийняла рішення про перенесення розгляду клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу на завтра. 

Фото — twitter.com/SQbroadcast.

comments powered by HyperComments