Стало відомо, скільки Курченко завинив «Металісту»

Вівторок, 21 червня 2016, 11:05
Загальний борг перед футболістами та персоналом харківського ФК «Металіст» перевищує 30 млн. грн.
Стало відомо, скільки Курченко завинив «Металісту»

Про це повідомляє «Первая инстанция» з посиланням на ухвалу Комінтернівського суду Харкова від 1 червня 2016 року. «Наші гроші» зазначають, що Національна поліція відкрила кримінальне провадження і попросила суд про доступ до зарплатних відомостей ФК «Металіст».

«Згідно з судовими матеріалами, поштовхом для розслідування стало звернення до місцевої прокуратури Всеукраїнського благодійного фонду захисту футболістів і тренерів України. Глава правління фонду повідомив слідчим, що заборгованість по заробітній платі двом футболістам клубу перевищила $450 тис. А медичному і обслуговуючому персоналу, юнацьким командам Ю-19, Ю-21 досягла майже 20 млн. гривень. Відтак сукупний борг становить щонайменше 30 млн. грн. Кримінальне провадження розпочато в лютому 2016 року», — йдеться у матеріалі.

Голова благодійного фонду під час допиту повідомив, що контракт ФК з одним з футболістів укладено в серпні 2012 року. Але з грудня 2014 року по травень 2015 року йому не платили. Борг перед гравцем тягне на $300 тис. Його колезі по клубу, який також не отримує зарплату більше року, заборгували удвічі менше.

Зазначимо, що чинний президент «Металіста» Сергій Курченко купив клуб у мільйонера Олександра Ярославського в кінці 2012 року нібито за $100 млн. За словами Курченко, надалі він інвестував в «Металіст» близько $270 млн. Бізнесмен втік з країни в 2014 році, а фінансування харківського ФК було фактично припинено, гравцям і персоналу перестали виплачувати зарплату. Команду покинули майже всі основні гравці, вона втратила місце у вищій лізі. Нині клуб живе за рахунок колишніх трансферів. Нещодавно Олександр Ярославський обмовився про можливе придбання «Металісту». Триває акція на підтримку діяльності команди, ініційована фанатами.

comments powered by HyperComments