25 квітня 2013

15:56
Шістьом тваринам з сімейства котячих, які все життя провели в маленьких клітках і в невідповідних умовах, нарешті пощастило насолодитися життям у парку LIONSROCK в Південній Африці. На початку квітня міжнародна організація FOUR PAWS ("Чотири лапи") взяла під свою опіку 4 левів і 2 тигрів із зоопарку невеликого міста Онешті на сході Румунії. Ветеринари організації забезпечили транквілізацію і завантаження тварин у спеціальні клітини та їх транспортування у відповідності до найвищих стандартів добробуту тварин. Через аеропорт Цюріха котячі полетіли до Йоганнесбургу (Південна-Африканська республіка).
15:43
Міжбанківський валютний ринок закрився зростанням долара на півкопійки і євро – на 5 копійок.
14:49
Увечері 23 квітня в лісосмузі поблизу селища Просяне на Харківщині міліціонери знайшли труп 19-річної дівчини зі слідами насильницької смерті. Загибла напередодні пішла з дому і пропала безвісти.
14:46
Донецькі зоозахисники звернулися до міліції із заявою про масове вбивство бездомних тварин. Серед собак були стерилізовані за програмою регулювання чисельності вуличних тварин, а також крихітні цуценята.
10:52
Після свого виходу у перший прокат у 2012 році фільм Михайла Іллєнка "ТойЩопройшовКрізьВогонь" відвідав більше 10 кінофорумів світу і отримав чимало нагород. Також стрічка була офіційним вибором від України на премію Оскар у номінації “Кращий фільм іноземною мовою”. Останній із фестивалів, у якому стрічка взяла участь – Cinema mundi у Брно, Чехія. Фільм було показано у секції “Кращі фільми світу”.
10:39
Міжбанківський валютний ринок відкрився невеликим підвищенням курсу євро.
10:19
На четвер, 25 квітня, НБУ встановив офіційний курс гривні, підвищивши котирування євро і російського рубля та залишивши курс долара без змін.