Музиканти масово виступатимуть на вулицях

П'ятниця, 20 травня 2016, 17:52
У суботу, 21 травня, в Харкові втретє відбудеться День вуличної музики.
Музиканти масово виступатимуть на вулицях

Про це повідомляють організатори на фейсбук-сторінці заходу.

Програма Дня вуличної музики розрахована на півдня — з 13:00 до 19:00.

У різний час будуть задіяні безліч майданчиків: перед ЦСМ «ЄрміловЦентр» і костьолом на вулиці Гоголя, біля знаку «50 паралель» у саду Шевченка та пам'ятника Пушкіну на площі Поезії, поблизу фонтана над станцією метро «Архітектора Бекетова» (площа Архітекторів) й Art area «ДК» на вулиці Чернишевській, 13.

Як повідомляють організатори, «атмосферно-звуковий тиск» формуватимуть «Хор одиноких сердец сержанта Пеппера», «Ул.Курзу», Bo-i-bro, NaRaYaNa Experimental, Олександра Малацьковська, «Вся Надєжда», «Третий колодец», Green Milk Company, Loka, Gulliver Thunder Machine, Locus Mollis, Drum Hromada, «Вуличне фортепіано» та усі, хто гратиме, співатиме та танцюватиме на вулиці.

Нагадаємо, 21 травня — дуже насичений день. Вранці стартує «Харківський ретро-зліт — 2016». Більше 180 раритетних автомобілів і мотоциклів будуть представлені на одному майданчику, також відбудеться автопробіг легендарних «Волг» харківськими вулицями.

Вдень Харків в восьмий раз приєднається до всесвітньої акції «Ніч музеїв». Культурні інституції Першої столиці продовжать час своєї роботи і запропонують городянам оригінальні програми.

Зазначимо, що День вуличної музики започаткував у 2007 році литовський музикант Андрюс Мамонтовас. Свято щороку проводиться у третю суботу травня. Майже через десятиліття його ідея надихає мільйони людей вийти на вулиці та дружно заграти, хто на що мастак. Вітаються також підспівування та пританцьовування. День вуличної музики 21 травня 2016 року відбудеться у Вільнюсі, Тбілісі, Ризі, Амстердамі, Копенгагені тощо. В Україні до свята долучилися, зокрема, Київ, Харків, Івано-Франківськ, Біла Церква, Умань, Луцьк, Кривий Ріг, Переяслав-Хмельницький, Чернівці, Одеса, Львів.

comments powered by HyperComments