У Харкові збиратимуть кошти на сучасний театр

Понеділок, 27 березня 2017, 14:05
За рахунок благодійників організатори планують провести у травні молодіжний театральний фестиваль «Платформа 77»
У Харкові збиратимуть кошти на сучасний театр

Благодійний форум у вигляді  перфомансів, лотереї та аукціону пройдет в оперному театрі 28 березня.

«У Харкові працюють близько 30 театральних колективів, і за кількістю театральних постановок наше місто посідає друге місце після Києва. Тож не дивно, що молоді ентузіасти сценічного мистецтва рік тому заснували театральний фестиваль «Платформа 77», щоб об'єднати театральні школи і долучити молодь до театрального мистецтва. Саме такого роду події дають Харкову підстави називати себе культурною столицею, і саме тому Фонд громади Харкова «Толока» вирішив підхопити цю ініціативу і запросити городян підтримати цей благодійний проект», - повідомили організатор форуму Toloka talks.

До участі в майбутньому фестівалі запрошені театральні колективи з 14 міст України та зарубіжжя.

За їхніми словами, в грудні завдяки форуму «Toloka talks» вдалося підтримати фестиваль вертепів «Перлини Слобожанщини: різдвяні свята».

Нагадаємо, що на будівництво філармонії хочуть виділити майже 14 млн гривень. На розгляд до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України будуть направлені три проекти: перший стосується завершення будівництва школи в мікрорайоні «Мобіль» у Пісочині - із загального фонду ДФРР буде спрямовано 29 млн грн. Також буде виділена частина коштів на продовження робіт у Харківській обласній філармонії - 13 млн 744 тис. грн з передбачених 58 млн.

Раніше "Cправжня Варта" писала, що у Міжнародний день театру голова ХОДА Юлія Світлична нагадала про театральні традиції Харківщини і про яскравого їх представника Леся Курбаса

Також 26 березня відбулося відкриття театрального фестивалю «Я і Села Брук-2017», який охопить декілька мистецьких майданчиків міста. 

Фестиваль «Я і Села Брук» проходитиме з 26 березня по 2 квітня одразу на декількох мистецьких майданчиках – ХНАТОБі, «ЕрміловЦентрі», «Студії 42», театрі Пушкіна та Будинку актора. В більш ніж 30 культурних заходах візьме участь 25 театральних, мистецьких та музичних колективів, які представлять різні грані сучасного театрального мистецтва.

 

comments powered by HyperComments