Хороші пенсії обіцяють тим, хто вийде на пенсію через 30-35 років

Понеділок, 13 лютого 2017, 15:05
Пенсійна реформа розрахована на перспективу
Хороші пенсії обіцяють тим, хто вийде на пенсію через 30-35 років

Міністр соціальної політики Андрій Рева в студії Громадського радіо розповів про пенсійну реформу, яку сьогодні розробляє Уряд.

За словами Міністра, пенсійна реформа розрахована на перспективу і має на меті встановити чіткі правила, за якими люди виходитимуть на пенсію через 30-35 років. „Ці правила повинні бути незмінні, прості і зрозумілі кожному громадянину України, щоб він міг сам приймати рішення; кожен повинен розуміти, що його майбутня пенсія – це його відповідальність”,- заявив Андрій Рева і додав, що сьогодні ми переходимо від системи соціального забезпечення до системи соціального страхування.

Урядовець також розповів про основні принципи пенсійної реформи, які Кабінет Міністрів відстоює при розробці відповідного законопроекту та у переговорах з партнерами. За його словами, ресурсом для покриття дефіциту Пенсійного фонду має стати залучення коштів виведених з тіні, а не збільшення пенсійного віку, яке негативно позначиться на добросовісних платниках єдиного внеску. „Новий принцип формування пенсії полягатиме в простій формулі: ти отримуєш стільки, скільки ти вклав. Чим більше вклав – тим більше отримуєш”,- підсумував Андрій Рева, - повідомила прес-служба Мінсоцпола.

Раніше віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко розкритикував засоби масової інформації, котрі розповсюджують власні висновки про пенсійний вік, зроблені на підставі заяви чиновника МВФ.

 

 

comments powered by HyperComments