Харківщина увійшла до ТОП-3 регіонів із найнижчими цінами на продукти

Понеділок, 25 червня 2018, 16:38
Перше місце посідає Тернопільська область.
Харківщина увійшла до ТОП-3 регіонів із найнижчими цінами на продукти

Про це йдеться в дослідженні, оприлюдненому керівником Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексієм Дорошенком.

"Третє та четверте місця ділять Рівненська та Харківська області – по 3 позиції з найнижчою вартістю в кожній. З п’ятого по дев’яте місця посідають Дніпропетровська, Донецька, Миколаївська, Одеська й Чернівецька області – по 2 позиції в кожній. З десятого по шістнадцяте місця ділять Волинська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Полтавська, Сумська, Чернігівська області – по 1 найменуванню", - йдеться у повідомленні. 

На Харківщині найдешевші: філе куряче – 85,4грн/кг, а середньостатистична його ціна – 89,9грн; вершкове масло – 34,1грн за 200гр, по Україні – 36,4грн; олія соняшникова – 32,9грн за літр при середній ціні по країні – 34,4грн. 

Раніше ми писали, що губернатор Харківщини Юлія Світлична повідомила: з виробниками була досягнута домовленість про ціни на соціальні сорта хліба. Зокрема, ще рік ціни на 10 з них (ті, які є найбільш затребуваними) не будуть зроастати. 

Також ми повідомляли, що вартість травневого шашлику за рік зросла на 28 %. За підрахунками "Справжньої Варти", такий «травневий кошик» обійдеться українцям майже в 448грн. «Шашличний» набір містить: 1,6 кг свинини; 1 кг огірків і томатів; 4л мінеральної води; 4 пляшки пива 0,5л;  0,75 л вина; 0,5 кг білого й сірого хліба та упаковка кетчупу 500г.

comments powered by HyperComments